Hvordan gjøre jobben som personvernombud i offentlig sektor



Kursarrangør: Berigo AS
Sted: Clarion Collection Hotel Grand
          Nordland, Bodø
Kursadresse: Storgata 3, 8006 Bodø (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager
Pris: 7.900

Vi tilbyr kurs om hvordan gjøre jobben som personvernombud i offentlig sektor. Vi begynner med ansvaret enhver kommune har i følge Personvernforordningen (GDPR).

Innhold:
Dette ansvaret gjelder på alle områder som innebærer at kommunen behandler personinformasjon, i praksis innenfor de fleste deler av kommunens virksomhet som skoler, barnehager, helsetjenester, barnevern, sosial- og omsorgstjenester. Kommunen er ansvarlig for å beskytte innbyggernes informasjon på en effektiv måte, samt å kunne dokumentere samsvar med regelverket.

En nøkkelperson i dette arbeidet er Personvernombudet, eller DPO (Data Privacy Officer), som rollen kalles i GDPR, og alle kommuner er pålagt å ha et navngitt ombud. Ombudet må ha relevant kompetanse, og dette kurset gir deg de verktøy du trenger for å kunne gjøre denne krevende jobben rett.

Ofte har kommunale Personvernombud lang erfaring og dyp forståelse av hvordan kommunen fungerer, hvilke prosesser som inngår i kommunens behandling av personinformasjon, og hva slags informasjon som inngår i dette. Dette er viktige forutsetninger for å kunne gjøre en god jobb, men like viktig er kompetanse relevant til oppgavene beskrevet under. Kurs er ofte essensielt, samtidig knytter du kontakter med andre som er i samme rolle og bygger ditt nettverk som er nyttig.

Innlevering:
Etter avsluttet dagskurs, får du tilgang til mer dyptgående tema kurs på vår webplattform. Her er det også selvtest etter kursslutt.

Målgruppe for kurset:
Personvernombud i kommuner og annen offentlig sektor

Kursmateriell:
Kursmaterialet inkluderer maler for møte lovkrav systematisk med ISO-27701 som er en ny standard som er en utvidelse av ISO-27001 og ISO-27002 for håndtering av personvern-informasjon. Dette vil være med på å gjøre deg bedre i stand til å ta dialogen med tradisjonell IT og ledelsen.

Vis flere tilsvarende kurs: