Hvordan bekjempe seksuell trakassering i skolen - online videoKursarrangør: Limit No
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Kjøp passord til videoen idag
Pris: kr 100

Seksuelt krenkende handlinger er et problem blant ungdom. Mange skoleelever er usikre på hvor grensene går og hvordan man skal takle det når man blir utsatt for krenkelser. Vi vet at skadevirkningene av seksuell trakassering stikker dypt og kan vare lenge. (Passordbeskyttet)

Det er vanlig at offeret blir deprimert, unngår å møte opp på skolen, blir ukonsentrert, med dårligere karakterer som resultat.

I denne filmen beskrives ulike former for seksuell trakassering. Vi ser hvordan man kan unngå å bli en som trakasserer og filmen gir forslag til hvordan denne formen for trakassering kan møtes og stoppes.

Hva er egentlig seksuell trakassering?
Seksuell trakassering er uønsket seksuell oppmerksomhet som er plagsom for den som oppmerksomheten rammer. Reaksjonene kan stikke dypt og kan vare lenge Det er vanlig at offeret blir deprimert, unngår å møte opp på skolen, blir ukonsentrert, med dårligere karakterer som resultat. Denne filmen har som målsetting å rette oppmerksomheten mot problemet, beskrive det og gi noen tips til hvordan denne formen for trakassering kan møtes.

Seksuell trakassering får en person til å føle seg uvel og utrygg. Det kan være et forslag om seksuelle tjenester, eller uønskede berøringer som er plagsomme, påtrengende og fører til frykt og forvirring. Det kan hende både gutter og jenter og det kan utføres av både gutter og jenter.

Ulike former for seksuell trakassering
Seksuell trakassering har mange former, og de som begår det kan være mennesker man kjenner, klassekamerater, lærerne, folk du minst venter det av. Fysisk trakassering utspiller seg på skolen i form av upassende berøringer, for eksempel klåing, plukking på noens BH, klapsing på baken, trekking i klærne, prøve å klemme eller kysse noen. Visuell trakassering kan være et bilde, en e-post, en tekstmelding, en tegning eller foto som avbilder seksuelle handlinger.

Hvordan stoppe det?
I filmen lærer man å gjenkjenne oppførsel som kan være seksuell trakassering. Du vil få vite hvordan man kan takle det og hva som kan gjøres etter at det har skjedd. Du får også vite hvordan man kan unngå å bli en utøver!
Blir man trakassert, eller er vitne til en episode, så ikke la det passere. Si tydelig "nei"! Et offer for trakassering på skolen bør gjøre følgende: Skriv ned nøyaktig hva som skjedde, og meld fra til en skolerådgiver eller annen ansatt. Fortell det til foreldrene.

Filmen er produsert i USA og oversatt til norsk tekst og tale.