Podkast - mantra



Kursarrangør: Anahata Yoga
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: Ta kontakt for mer informasjon

Du finner podkasten der du lytter til podkast, bare søk opp: Anahata -kortreist yoga. Du kan gå direkte til Spotify eller Apple Podcast her, eller du kan følge en av temaene under direkte til nettsiden for podkast-tema:

Manas betyr sinn og trayoti betyr å frigjøre, så mantra kan oversettes som å frigjøre sinnet. Mantraer er lydvibrasjoner med bestemte virkninger på kropp, sinn og sjel. Yogiene har til alle tider vært interessert i alt som påvirker kropp og sinn og inkludert i dette er lyd.

Podkast om mantra
I denne episoden skal det snakkes om mantraer, det skal chantes mantraer og det skal synges mantraer. Jeg deler forskjellige måter jeg bruker mantraer på i min hverdag; først og fremst som et hjelpemiddel mot mer indre ro og mer tilstedeværelse.

Våre mantra favoritter
• Krishna Das, blandt annet med sangen Om Namah Shivaya & Sri Argala Stotram
• Miten & Deva Premal, med f.eks sangen There is so much magnificence
• Meditative Mind, Maha Mrityunjaya Mantra
• Ajeet Kaur, Akaal


Mahamrityunjaya mantra
Om trayambakam yajamahe sugandhim pushtivardhanam
Urva rukamiva bandhanaat mrityor mukshiya maamritat

I 2. linje av mantraet, 3 ordet, er det noen som mener det skal være en n til slutt, ikke en t. Jeg har valgt å dele mantraet slik jeg har lært det i India, men jeg tror ikke det spiller så stor rolle om du har en t eller n lyd til slutt. I sanskrit er uttale viktig, men ikke like viktig som intensjonen. Ha en intensjon om å være til stede, lytt til mantra, chant det selv så godt du kan og en nysgjerrighet for virkningen av lyden på kropp og sinn.

Vi starter alle mantra med Om (eller Aum) og slutter med shanti
Mantraet Om er mantraet for bevissthet og tilstedeværelse og derfor er det fint å starte med. Er mantraer nytt for deg kan du fint holde deg til å chante mantraet Om. Vi runder av mantraer med shanti, gjerne tre ganger. Shanti betyr fred og man chanter det 1. gangen for fred inne i seg selv, 2. gang for fred i omgivelsene sine og siste gang for fred på jorda.

Gayatri mantra
• Om bhoor bhuvah svaha
• Tatsavitur varenyam
• Bhargo devasya dhimahi
• Dhiyo yo nah prachodayat