Hverdagsmat for travle barnefamilier - OnlineKursarrangør: Margit Vea
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid:
Uke 1 tirsdag og torsdag kl 20.30
Uke 2 mandag, tirsdag og torsdag kl 20.30
Uke 3 mandag kl 20.30
Uke 4 mandag kl 20.30
Uke 5 mandag og torsdag kl 20.30
Varighet: 9 dager over 5 uker
Pris: 890

Ønsker du å lære mer om kosthold i en hektisk familiehverdag? Hvilke mat dere bør spise, hvordan du skal få tid til det i hverdagen, og hvordan du skal få barna dine til å spise det? Et online-kurs om mat for barnefamilier som vil gi deg det du trenger for å vite hva du skal serve i hjemmet.

Beskrivelse:
Velkommen til Hverdagsmat for travle småbarnsfamilier! På dette 5 ukers onlinekurset tar vi for oss hverdagen og den praktiske matlagingen i hjemmet. Hvordan – og ikke minst hvorfor – du skal ta deg tid til å lage og servere hjemmelaget mat. Du vil lære gode basisoppskrifter som fungerer utmerket i en hektisk hverdag med barn i hus, for å nettopp kunne få til å lage god og næringsrik mat fra bunnen av – i hverdagen. Vi fokuserer også på matglede hos de minste, hvordan få de delaktig i matlagingen og interessert i maten som serveres. Vi vil gi deg gode råd og tips til hva du skal fokusere på når du velger maten du serverer. Etter dette kurset skal du føle deg trygg på at maten du gir er næringsrik, samtidig som den også smaker fantastisk! Men viktigst av alt – matlagingen skal være overkommelig!

Dette kurset vil være en kombinasjon av teori og praksis. På praktiske sendinger lager vi mat sammen, på hver våre kjøkken. På den måten kommer du i gang allerede mens du er med på kurset. Alle deltakere vil få tilsendt en liste med ingredienser og utstyr i forkant. Bli med og bli inspirert! Og kom i gang – nå!

Målgruppe:
Kurset er for alle som Ønsker du å lære mer om kosthold i en hektisk familiehverdag. Dette er også kurset for deg som jobber i og med barnehage, og som ønsker input og inspirasjon til matplan, måltider og hva man kan servere.

Kursholdere:
Kurset holdes av to småbarnsmødre. Maren Idsø Rennemoe og Mette Kahrs Dykesteen (Kostholdsveileder og ernæringsterapeut), Margit Vea gjesteforeleser. Live-kurset vil foregå i en lukket gruppe på facebook. Du har da muligheten til å delta på kurset fra din egen stue, stille spørsmål underveis, se opptakene når det passer eller om igjen i løpet av ukene gruppen eksisterer.
Kursholderne er tilgjengelig under hele læringsprosessen.

Uke1:
Praktisk denne uka:

Vi kommer i gang med baking og kraftkoking! Denne uken lager vi en basisrøre som kan trylles om til polarbrød, vafler, lapper, pannekaker og surgrøt. Røren holder seg fint i kjøleskapet i noen dager. Og vi skal langtidskoke kraft. Kraften er akkurat hva det høres ut som – kraft, styrke og supermat! Kraften kokes nøytral slik at den kan brukes til drikke, smarte matpakker og all verdens gryter, supper og gratenger.

Teoretisk denne uka:
Foredrag om hvorfor vi skal ha fokus på hvilke mat vi serverer barna våre (og oss selv). Hvordan mikrobiotaen kan spille inn på hvordan vi har det, og hvordan mat kan bidra til å støtte immunsystemet vårt. Hvordan ta vare på tarmen vår. Her er det bløtlegging av korn og koking av kraft kommer inn.

Uke 2:
Praktisk denne uka:

I tirsdagens sending har vi fokus på frokost og lunsj, og dere vil få gode tips og oppskrifter på blant annet brød, granola, grøt som kan klargjøres dagen i forveien, egg i alle varianter og smoothies. I sendingen på torsdag lager vi langtidshevet/eltefritt brød.

Teoretisk denne uka:
Vi tar for oss korn og fordøyelse. Hva kan du gjøre for å lette fordøyelsen av korn, få mer næring ut av korn, hvilke melsorter er det lurt å bruke? Bør man velge glutenfritt? Vi snakker om fordeler ved bløtlegging/ langtidsheving/surdeig. Denne uken vil også Margit ha en gjesteforelesning om mikrobiomet vårt (tarmhelsen), på mandag.

Uke 3:
Praktisk denne uka:

Vi mat prepper og lager opp store porsjoner av basis-tomatsaus/grønnsaksaus Hvordan lure inn grønnsaker i det meste? Vi lager smarte vafler fulle av grønne saker!

Teoretisk denne uka:
Planlegging er stikkordet for denne uken! Hvordan legge opp uken slik at dere får brukt opp maten? Kan noe lages klart i forveien? Ukeplaner, handlelister og hva er det egentlig lurt å ha i skuffer og skap slik at man alltid kan lage et måltid eller to. Vi vil også ha fokus på hvordan man kan unngå at det blir dyrt med hjemmelaget mat av god kvalitet. Vi vil ha fokus på hvordan bygge gode vaner, bli bevisst sine egne valg i matbutikken.

Uke 4:
Praktisk denne uka:

Denne uken handler om middag. Vi deler oppskrifter på kjappe, enkle, smakfulle og næringsrike hverdagsmiddager. Gode oppskrifter med grønnsaker, og middager man kan gjøre klart i forveien til hektiske dager.

Teoretisk denne uka:
Vi snakker om kjøtt og fisk – hvorfor bør vi inkludere dette i kostholdet vårt? Og hvor mye? Eller hva kan man gjøre om man velger å spise mest mulig/utelukkende plantebasert/vegetarisk? Og så tar vi for oss alle fra grepene og triksene som gjør det mulig å ha klar middagen fem minutter etter at alle har ramlet inn døra.

Uke 5:
Praktisk denne uka:

I første sending denne uken lager vi desserter. For det skal ikke skorte på kosen, selv om vi nå skal spise sunt og næringsrikt både til hverdags og fest! Andre sending vil handle om pålegg og matpakker. Vi deler oppskrifter og tips til hvordan du kan unngå «svette osteskiver» i matboksen. Hvilke pålegg bør du velge?

Teoretisk denne uka:
Uansett om man har små eller store barn i hus, må man ofte smøre matpakker! Hvordan kan man få inn mer grønnsaker og gode fettkilder i matpakkene? Kan de gjøres spennende slik at barna vil smake og spiser mer? Hvordan kan du sette sammen en dessert for store og små på 1-2-3 som samtidig er full av gode råvarer for små kropper i vekst? Hvordan kan barn bli påvirket av mat med for stor sukkerbelastning og lite fett?

Vis flere tilsvarende kurs: