Kreativ lydighet (freestyle)



Kursarrangør: Din Beste Venn
Sted: Akershus, Ski
Akershus
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 kveld pr uke i 7 uker

Vi tilbyr kurs i kreativ lydighet (freestyle). Vi går gjennom alternative metoder for å lære hunden oppgaver og øvelser. Vi gjennomgår også en del teori for at vi som hundeeiere skal forstå enda mer av hvorfor hunder gjør som de gjør, og hva vi som hundeeiere skal gjøre for å utnytte hundens naturl

Innhold:
På kurset lærer vi mange triks og oppgaver hunder kan gjøre, og forskjellige varianter og vanskelighetsgrader av disse. Vi vil også lære å sette sammen triks i en serie, og til musikk, slik at det blir et lite stykke. Dette kan for eksempel være et lite skuespill, en tolkning av et stykke eller en dans. For de som ikke ønsker å sette sammen triks i en serie, så er det likevel et artig og morsomt kurs som vil gi tips til alternative former for aktiviteter med hunden.

I løpet av kurset vil vi også introdusere hundesportene Freestyle og Heelwork to music (HTM), som er to grener innenfor Kreativ lydighet. Både Freestyle og HTM er to nye hundesporter i Norge, som går ut på å sette sammen et fritt lydighetsprogram til musikk. Dette er en fascinerende blanding av lydighet, kreativitet og musikk.

Dette er en fascinerende blanding av lydighet, kreativitet og musikk. Programmet skal vise ekvipasjenes samarbeid og gledesfylte relasjon, og skal utgjøre en spennende og kreativ oppvisning som er underholdene for så vel publikum som for fører og hund. Under programmet kan hunden føres på alle sider av fører, både venstre og høyre, i tillegg til foran og bak. Et freestyleprogram består av avstandsarbeid og triks, mens fokuset til et HTM-program er et godt fotarbeid i ti forskjellige grunnposisjoner.

Kurset er bygd opp slik at vi veksler mellom teori og praksis i løpet av kurskvelden. Vi bygger videre på teorien fra triksekurset om motivasjon, belønning og timing, samt at vi går grundig gjennom ny relevant teori som enkel koreografi, musikk og musikkvalg og briefing. På kurset har vi fokus på hvordan man legger til rette for god trening og metoder. Vi vil også gå gjennom kravene for gjennomføring av trikseprøven som er utarbeidet av Norsk Freestyleforening. Det vil bli lagt vekt på individuell utvikling av hver enkelt ekvipasje.

Målgruppe for kurset

Alle som ønsker kurs i kreativ lydighet (freestyle)

Forkunnskaper:
• Av forkunnskaper kreves det at du er fortrolig med å trene med hund uten kobbel, og at dere har et grunnleggende godt samarbeid og kontakt. Det anbefales å ha gått VG1 eller tilsvarende, men er ikke et krav. Vi oppfordrer å gjennomføre triksekurset i forkant for å få enda bedre utbytte av dette kurset.

Vis flere tilsvarende kurs: