Grunnkurs hundKursarrangør: Oslo Hundeskole
Sted: Akershus, Asker
Akershus
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Pris: fra 2.100

Oslo hundeskole er en av norges største hundeskoler. På vårt grunnkurs er målet å bevisstgjøre hundefører på hvordan man kan motivere, belønne, ha en riktig timing og å avbryte uønsket adferd. Kurset strekker seg over 8 kurs kvelder.

Grunnkurset er lagt til rette for:

Deltagere som har gjennomført valpekurs. Her kan dere starte rett etter valpekurset
Deltagere som ikke har gjennomført valpekurs og hunden er over 7 mnd
Grunnkurset er neste steg på utdanningen for å bli en god samfunnsborger. Vi ønsker at alle får en hund de trives med.

Vårt samfunn krever mye av hundene og vi må legge ned ekstra treningen for å sikre oss at hunden er og blir en god samfunnsborger.

På grunnkurset har vi fokus på:

Et godt samarbeid mellom hund og fører
Lek - at hunden vil leke med deg og at du kan kontrollere leken
Gå pent i bånd
Passering av andre hunder, mennesker, biler m.m.
Kontakt og konsentrasjon - På plass
Sitt og bli
Dekk og bli
Innkalling
Ro trening
At du setter deg mål og at du blir bevisst på hva du ønsker av din hund
Miljøtrening
Tilrettelegge treningen til deg og din hund
Nei/stopp trening
Målet med grunnkurset er å bevisstgjøre deg på hvilke egenskaper hunden har og hvordan bruke det i treningen. Det legges vekt på hvordan motivere, belønne, time belønning av riktig adferd og bryte adferd som ikke er ønsket. Det jobbes med de mest grunnleggende øvelser som du trenger i hverdagen. Alle øvelsene vil etter hvert gjennomføres med forskjellige former for forstyrrelser. Førerne lærer å motivere og belønne hunden riktig. Vi jobber mye med positiv forsterkning, dvs. eks. godbiter, leke, riktig bruk av stemmen og kroppen.

Hunden går igjennom 3 kritiske faser frem til de er ca 24 mnd, og det i disse periodene at hunden tillegger seg unoter/uvaner som gir hundefører utfordringer i hverdagen. Det er viktig å komme i gang med treningen tidlig, slik at du lærer å forstå hunden. Hvordan belønne riktig adferd og hvordan bryte uønsket adferd.

Vi jobber mye med positiv forsterkning, som godbiter, leke og riktig bruk av stemme og kroppspråk for å belønne hunden. Hundefører vil lære å belønne og motivere hunden best mulig.

I løpet av grunnkurset har vi en bydag og en bruksdag. På bydagen møtes vi et sentralt sted i nærmiljøet. Vi trener en del på å gå pent i bånd i gatene og ellers trene på øvelsene vi jobber med på kursplassen på nye steder.

På bruksdagen møtes alle som går på valpekurs og grunnkurs i skogen til en innholdsrik og sosial lørdag eller søndag. Dette er en viktig dag hvor hundene opplever å trene på et annet sted enn den kursplassen de vanligvis er på og møter nye hunder og mennesker. Vi trener på noen av de øvelsene vi er kjent med fra kursplassen, vi har en morsom økt i skogen hvor hunden skal finne oss og vi avslutter dagen med grilling og hygge og helt til slutt, en morsom hundesprint.

Grunnkurset går to dager i uken og det er 8 kursdager inkludert bydag og bruksdag. Det er kurs enten mandag og onsdag eller tirsdag og torsdag.

Når dere har gått grunnkurset er dere klare for å begynne på hverdagslydighet.

Informasjonen som står i denne artikkelen er veiledende og kursene kan ha små forskjeller i de forskjellige avdelingene. Les på avdelingens hjemmeside eller ta kontakt oss på 22 07 67 76 hvis du har noen spørsmål.

Målgruppe for kurset

Grunnkurset passer både for deg som kun ønsker deg en trygg og god familiehund, for deg som har noen utfordringer med hunden din eller for deg som kan tenke deg å drive med en hundesport.

Alle typer hunder som har gått valpekurs eller har en grunnleggende lydighet.