Høgruta i Jotunheimen - 5 etapperKursarrangør: DNT Fjellsport Oslo
Sted: Til Gjendesheim kan dere kjøre bil helt fram til hytta. Valdresflya er normalt stengt på denne tiden, men kjør E6 til Sjoa eller Otta og følg veien videre videre via Randsverk og videre til Gjendesheim. Fra Oslo tar det ca 4,5 time til Gjendesheim.
          Oppland, Lom
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 6 dager
Pris: 11.000

Dette er Norges svar på alpenes klassiker. Bli med på et fire dagers eventyr i Jotunheimen! Dette er en tur hvor vi går de tre første etappene av den fem etapper lange Høgruta i Jotunheimen.

Høgruta har sin egen hjemmeside. Sjekk ut Høgruta i Jotunheimen her. Bli inspirert gjennom å se NRK sin dokumentar om en gruppe fra DNT "På topptur i Jotunheimen".

Et alternativ til Høgruta Jotunheimen er turen Jotunheimen øst-vest, hvor vi går fra Gjendesheim i øst til Turtagrø i vest. Uansett hva du velger får du oppleve noen av de aller flotteste toppene Jotunheimen har å by på

Program

Dag 1: Ankomst Gjendesheim
Oppmøte i Otta klokken 16.30, derifra er det felles transport til Gjendesheim.

Dag 2: Gjendesheim - Memurubu
17 km, 1.258 høydemeter. Høyeste punkt: Besshø 2.258 moh.
Ruten følger den merkede vinterløypa fra Gjendesheim til Glitterheim til østenden av Bessvatn, herifra følger man ryggen opp til Bukkehø og videre opp til toppen av Besshø 2258 moh. Nedkjøringen er vestrenna eventuelt vestryggen hvis det er skredfarlig. Deretter det naturlige draget ned til Memurubu. I dårlig vær går man direkte over Gjende til Memurubu langs merket løype.

Dag 3: Memurubu - Glitterheim
19 km, 1.400 høydemeter. Høyeste punkt: Surtningssue: 2.368 moh.
Ruten følger sommerruta over Raudhamarn til toppen av Surtningssue 2368 moh. Herifra følger ruta ryggen nordover hvor man sanker 2000 metertopper før man ender på Søre Veotinden. Nedkjøringen er ned Styggehøbrean ned i Veodalen, man kan eventuelt også bestige Styggehøe 1883 moh. for å få en ekstra nedkjøring ned mot Glitterheim. I dårlig vær følger man kvistet rute fra Memurubu til Glitterheim. Dette er en av de tyngste etappene på turen hvor det er flere topper og litt av og på med feller.

Dag 4: Glitterheim - Spiterstulen
15 km, 1.100 høydemeter. Høyeste punkt: Glittertind: 2.465 moh
Ruten følger normalruten til Glittertind 2465 moh. Nedkjøringen er mot vest ned ryggen til bunnen av Steindalen og herfra over Skautkampen ned til Spiterstulen. I dårlig vær følger man kvistet rute.

Dag 5: Spiterstulen – Leirvassbu
35 km, 1.800 høydemeter. Høyeste punkt: Galdhøpiggen: 2.469 moh.
Etappen følger opp normalveien til Galdhøpiggen 2469 moh. Fra toppen kjører man ned sydlig renne rett vest for Keilhaus topp til Svellnosbrean. Vær obs på bresprekker. Videre går man opp på Midtre Tverråtinden og kjører ned sydrenna til Tverråbreen. Herfra går ruta opp på Bukkeholstinden. Nedkjøringen går ned sydvestsiden, ned på søre Illåbrean, og videre ned på Tverrbytende. Videre opp på Søre Tverrbottinden, og ned i sørlig retning til Leirvatnet og Leirvassbu. Dette er en av de lengste etappene, her blir det mange timer på tur.

Dag 6: Leirvassbu - Krossbu
14 km, 1.200 høydemeter. Høyeste punkt: Storebjørn: 2.222 moh.
Etappen følger normalruta fra øst opp på Storebjørn 2222 moh. Videre igjennom Bjørnskaret og ned på Leirbrean og videre til Krossbu. Vi blir hentet av minibuss på Krossbu.

Vi tar forbehold om endring av ruten avhengig av været. Ved uegnet vær- og føreforhold vil vi kunne følge kvistet løpe mellom hyttene.

Målgruppe for kurset

Forkunnskaper
Du må kunne kjøre komfortabelt ned svart løype i alpinanlegg og off-piste under varierende forhold. Må kjenne eget utstyr godt, og være i generelt god form. Lederne forbeholder seg retten til å sende hjem deltakere som er i for dårlig form og som ikke har skiferdigheter for å gjennomføre turen sikkert. Dette er en tung tur, det er lange etapper alle dagene, så du må ha gått en del på topptur og være vant til lange dager på tur for å kunne være med på denne turen.
Aldersgrense 18 år.

Kursmateriell

Personlig utstyr:

Skiutstyr: fjellski med stålkanter.

Turutstyr: blant annet breutstyr, kart, kompass, spade, søkestang, førstehjelp, ryggsekk (evt. med plastsekk innvendig mot fuktighet), snøbriller, hodelykt, sovepose, termos, drikkeflaske og mat.

Bekledning for vinterfjellet: blant annet vind- og vanntett ytterbekledning (med hette), lue, vindvotter og votter (+ reserve), tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker, ekstra klesskift og gamasjer.

Breutstyr:
Sittesele, 2 stk. kortslynger, 1 stk. vanlig karabiner og 1 stk. skrukarabin. Beregn ekstra plass i sekken til å bære breutstyr visse strekninger på turen.

Om Kursagenten.no

Kursagenten er Norges største formidlingstjeneste for kurs. Søk blant alle typer kurs for bedrifter og privatpersoner.

Kundeservice

Finner du ikke kurset du er på jakt etter?
Kontakt oss gjerne så kan vi hjelpe deg.

Annonsere kurs?

Vil du ha flere kursdeltakere?
Da er vi her til a hjelpe deg.

Vi du vite mer hvordan vi kan hjelpe deg og ditt firma?

©Kursagenten AS
Orgnr 984 246 595 MVA
Fekjan 13, 1394 Nesbru
Tlf: 417 65 300

Vi tar ikke ansvar for innhold som tilhører våre medlemmer. Dette gjelder kursoppføringer, artikler og eksterne lenker.