Historiefortelling med faktaKursarrangør: Bår Stenvik
Sted: Hele landet
Hele landet
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Event / Arrangement
Foredrag
Privatundervisning

Hvordan former du din egen kunnskap til fortellinger andre vil lese? Kanskje skriver du for sosiale medier, kanskje jobber du med en prosjektrapport, en presentasjon eller en bok. Uansett gjelder de samme prinsippene for hva som fenger leseren, gjør innholdet forståelig og fester det i hukommelsen.

Bår Stenvik i mange år levd av å lage historier av fakta. I tillegg til å være romanforfatter har han har skrevet prisbelønte og oversatte dokumentarbøker om alt fra avføring til falske kunstverk og ekte kjærlighet. Han er også redaktør og konsulent for flere forlag, og holder kurs om skriving og historiefortelling.

I hans kurs lærer du hva som griper leseren og holder på henne. Du lærer også konkrete metoder for hvordan du henter fram potensialet i egen skriving. Her er noen av dem:
• Hvorfor du bør tenke som en magiker på en scene.
• Hvordan forme artikler som krimfortellinger.
• Hvilke ord du bør holde deg unna.
• Hvordan setninger, avsnitt og hele bøker kan bygges opp på samme vis.


Sagt om Bår Stenviks bøker:
«Stenvik er en av de dyktigste formidlingsjournalistene som skriver i skjæringspunktet mellom naturvitenskap, samfunnsvitenskap og humaniora,» (Jan Grue, Klassekampen)

«Det er kombinasjonen av etterrettelighet og sjarm som gjør Bår Stenviks prosjekt så uimotståelig. Han leker med stoffet sitt.» (May Grethe Lerum, Prosa)

«Fine fortellinger kombinert med spennende kunnskapsformidling» (Stein Roll, Adresseavisen)

Foto: Paal Audestad / Tiden Norsk Forlag

Uttalelser

«Bår Stenvik holdt et skrivekurs for oss i Kagge Forlag, og vi var så fornøyd med kurset. Det var konkret og nyttig, både for forfattere og forlagsansatte, og i tiden etter kurset har vi stadig referert til Bårs gode poenger. Bår hadde også en levende form, som holdt alle engasjert gjennom hele foredraget.» –
Tuva Ørbeck Sørheim, Kagge Forlag