Historie og kultur semesterstudie (Paris)



Sted: Paris
          Utlandet, Frankrike
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning (30 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 semester
Pris: 77 800
Neste kurs: 04.02.2025 | Vis alle kursdatoer

Undervisningen i Paris finner sted på Kulturakademiets nye skole i Le Marais midt i sentrum av Paris. Som student ved Kulturakademiet i Paris får du muligheten til å bo og studere i selve hjertet av dette kulturelle, filosofiske og kunstneriske sentrum.

Innhold:
Historiestudiet gir en oversikt over historien fra ca. år 300 til 1870. Det tar for seg enkeltmennesker og deres påvirkning på ettertiden, store imperier og skjellsettende enkelthendelser, men også hverdagslivet til folk flest, små lokalsamfunn, trender og lange linjer i historien. Kunnskap om historien er viktig for å forklare og forstå samfunnet vi lever i, for å forstå og respektere andre samfunn og for å kunne se for seg hvordan, i hvilken grad og på hvilken måte fremtiden kan utformes. Slik kunnskap setter deg i stand til å reflektere over samfunnsforhold og hvordan endringer både har funnet og kan finne sted.

Studiet gir oversikt over både verdenshistorien og den norske historien. Samtidig får du en innføring i historiefagets vitenskapsteoretiske og metodiske problemstillinger. Du får god skriftlig og muntlig trening. Forelesninger, organisering av utflukter og seminarer er i regi av Kulturakademiet.

Undervisningen forbereder deg til to eksamener i regi av akkreditert høyskole, hver gir 15 studiepoeng og til sammen 30 studiepoeng. Studentene i historie melder seg på nettstudium i historie og følger studieplanen som gjelder for dette akkrediterte nettstudiet. Det vil blant annet si at obligatoriske arbeider leveres på nett og at eksamen gjennomføres digitalt. Periodene som gjennomgås, er ca. 300-1536 og 1536-1870.

Fransk:
I tillegg til de poenggivende emnene arrangeres det et språkkurs i fransk. Denne undervisningen er ikke obligatorisk, men vi anbefaler alle på det sterkeste å følge det, også for lettere å kunne navigere seg gjennom byen og få et større utbytte av oppholdet i Paris. Undervisningen i fransk er i regi av en lokal språkskole eller Kulturakademiets egen språklærer, dette varierer fra semester til semester. Undervisningen tilbys på flere nivåer.

Før undervisningen starter arrangeres det en introuke med sosialt og faglig program.

Emner:
• Historie, fransk (valgfritt)

Undervisning:
• Historie: ca. 9 timer i uken + nettundervisning i regi av akkreditert høyskole + 60 timer fransk (valgfritt)

Undervisningsspråk:
• Undervisningen foregår på norsk (fransk i franskundervisningen)

Lærerne:
• Norske forelesere fra Kulturakademiet; forelesere fra LSI Paris i fransk

Friuke:
• Påskeuken om våren

Studiestøtte:
• Du har mulighet til å søke Lånekassen om studiestøtte og borteboerstipend. Se www.kulturakademiet.no/lånekassen.

Innkvartering i Paris:
Som student ved Kulturakademiet kan du bo på Sejours et Affaires, et internasjonalt studenthus og apartment hotel ved Bagnolet, i utkanten av Paris. Boligen formidles av Studentboliger.

Residensen ligger 20–30 minutter å sykle fra skolen. Det er også kort vei til kollektivtransport slik at du raskt kommer deg til skolen og andre områder i Paris.

På Séjours & Affaires bor man to og to sammen i studioleiligheter med eget bad og en liten kjøkkenkrok. Du vil dele rom med en annen Kulturakademiet-student, men møte andre internasjonale studenter. I bygget er det felles treningsrom, lesesal, vaskeri og oppholdsrom. Dersom du reiser sammen med noen du ønsker å bo med vil du kunne skrive dette i påmeldingsskjemaet som sendes ut. Det er mulig å reservere enerom, dette koster det dobbelte av ordinær innkvartering.

Det er ikke obligatorisk å velge innkvartering via Studentboliger. Du kan velge å bo i privat leilighet, men det er viktig å være klar over at dette som regel er en betraktelig dyrere form for innkvartering. I tillegg til husleie vil man måtte betale både booking fees og store depositum som det ofte tar lang tid og er vanskelig å få tilbake. Ønsker du å bo i privat leilighet, kan vi gi deg råd om hvordan du skal gå frem, men du må ordne og administrere innkvarteringen selv.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker å ta studier i Paris hvor du lærer historie og fransk