Hiphop - nivå 4 (født 2015 eller eldre)



Kursarrangør: Norsk Ballettinstitutt
Sted: Lillestrøm Kultursenter, Sal B
          Akershus, Skedsmo / Lillestrøm
Kursadresse: Kirkegata 11, 2000 Lillestrøm (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid:
Tirsdager kl 17:45 - 18:40
Varighet: 14 uker á 55 minutter
Pris: 2.970

Vi tilbyr hiphopkurs for barn på nivå 4. Hiphop er en populær musikkstil, men også en dansestil som blir mer og mer populær. Dansestilen oppsto i New York på 1970-tallet, og utvikler seg stadig. Mange av de mestselgende artistene i verden bruker hiphop-dansere på scenen og i sine musikkvideoer.

Innhold:
Timen inneholder mye fartsfylt moro, utfordrende dansetrinn og masse bra musikk - en flott og krevende dansetime for både gutter og jenter! En hiphop-klasse inneholder oppvarming, styrke, strekk og koreografi. Man lærer grunnleggende trinn som blir mer avansert jo høyere nivå du er på. Musikken som blir brukt er alt fra tung rap til myk r´n´b. I dansesjangeren hiphop er det mange underkategorier, som kan varierer fra pedagog til pedagogs dansestil, samt innen de ulike klassene de gir.

Koreografiene kan inneholde elementer fra house, old school hiphop, breaking, krumping, popping, locking, eletric boogie, lyrical hiphop, new school hiphop og ladystyle hiphop. En hiphop-klasse er rene paradiset for deg som hører mye på musikkstilen og som gjerne vil danse kult og bære attituden som hører til!

Hiphop-timene legger vekt på trinnkombinasjoner, og kun helt elementær teknikktrening. Vi anbefaler derfor å kombinere denne dansetimen med mer teknisk baserte dansetimer som f.eks. jazzdans eller klassisk ballett dersom man ønsker å gå videre med dansen.

Målgruppe for kurset:
Barn som ønsker å lære hiphop

Nivå:
• Viderekomne nivå 4