Helsepersonellkonferansen 2022



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Thon Hotel Oslo Airport
          Akershus, Ullensaker
Kursadresse: Balder allé 2, 2060 Gardermoen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager

Vi tilbyr helsepersonellkonferansen 2022. Vi gjentar suksessen fra i fjor - og samler helsepersonell fra hele landet til to dager om relasjonskompetanse, kommunikasjon og nye verktøy.

Litt om konferansen:
Alle som arbeider innen helse og veiledning benytter seg selv som hovedredskap for å lykkes i sitt arbeid. Likevel lærer vi lite i våre utdanninger om hvilken effekt det å arbeide med mennesker har på oss, og hvilke verktøy vi kan benytte i samhandling med våre pasienter og brukere.

Program dag 1:
kl 09:55 - 10:15 Åpning av Helsepersonellkonferansen:
Leder av yrkesseksjon helse- og sosial i Fagforbundet, åpner årets Helsepersonellkonferanse.
- Iren Luther, Leder Yrkesseksjon helse- og sosial i Fagforbundet

kl 10:15 - 11:00 Profesjonell kommunikasjon og veiledning - verktøy til kvalitetsforbedring:
I dette foredraget får du innsikt i hvordan profesjonell kommunikasjon og veiledning kan forbedre kvaliteten i tjenestene i helsesektoren. Den erfarne førstelektoren fra Oslo Met gir deg verktøyene du trenger.
- Kari Høium, Førstelektor Oslo met

kl 11:15 - 12:00 Hvordan kan helsepersonell hjelpe flyktninger som lider psykisk:
Mange behandlere føler seg overveldet og rådløse i møte med flyktninger som pasienter. Hvordan står vi stødigest i en langvarig behandlingsrelasjon - uten å miste motet?
- Lars Lien, Professor og psykiater

kl 12:15 - 13:00 Eldres møte med offentlige tjenester:
Bakken har vært med på å etablere Senter for omsorgsforskning - Sør, og har siden 2012 arbeidet med problemstillinger innenfor gerontologi; læren om normal aldring. Han er spesielt opptatt av spørsmål som forholdet mellom alderdom og sykdom. Hva det innebærer å være avhengig av andre mennesker for å kunne leve videre, selvbestemt død, og frykten for alderdommen i et historisk og kulturelt perspektiv.
- Runar Bakken, Dosent emeritus, forfatter

kl 13:00 - 14:00 Lunsjpause

kl 14:00 - 14:45 Hva gjør du når pasienten er fly forbanna:
Hvordan kan du møte aggresjon og vold som helsepersonell? Fagmiljøene er blitt enige om en felles standard og opplæringsprogrammet er klart. I dette foredraget får du råd og tips om deeskalering og selvregulering. Du får også innblikk i hvordan du kan møte følelser med følelser.
- Lone Viste, MAP-konsulent

kl 15:00 - 15:45 Klinisk helsepsykologi - hvordan bruke kunnskapen i møte med pasienten:
Forskning på klinisk helsepsykologi har gitt oss mye kunnskap om psykologiske tiltak som kan være til hjelp for pasienten. Hvordan kan vi anvende denne kunnskapen i praksis?
- Elin Fjerstad, Psykologspesialist

Program dag 2:
kl 08:45 - 09:00 Fremtidens muligheter og utfordringer:
Karia Bekkemellem er en kjent personlighet innen norsk politikk og næringsliv. Her oppsummerer hun raskt de utfordringer og muligheter NHO ser for fremtidens helsepersonell.
- Karita Bekkemellem, NHO-direktør

kl 09:00 - 09:45 Overbehandling og overdiagnostikk- tørr vi ta diskusjonen:
At feil eller mangelfull behandling fører til dårlig helse og livskvalitet, får mye oppmerksomhet. At overdiagnostikk og overbehandling faktisk fører til det samme, vies imidlertid langt mindre oppmerksomhet. Tør vi ta diskusjonen og se oss selv i speilet?
- Anne-Karin Rime, President for den norske legeforeningen

kl 10:00 - 10:45 Skal vi bry oss om pasientens følelsesliv:
Forskning viser at følelser og kropp henger sammen. Helseproblemer sent i livet viser seg å henge sammen med stressfaktorer og livshendelser tidlig i livet. Bør følelseslivet til pasienten være en del av vurderingen når vi gir hjelp?
- Renate Haukås, sykepleier Haukeland sykehus

kl 11:00 - 11:45 Hvordan skal helsepersonell møte barn som pårørende:
Målet med lovgivningen rundt barn som pårørende er å sikre at barn er ivaretatt og får den oppfølgingen de har behov for når en i familien blir syk. Hvordan kan man legge til rette for samtidig ivaretakelse av barn og foreldre? Anne Kristine arbeider som fagrådgiver ved Pårørendesenteret, og vil snakke om muligheter i arbeidet med barn som pårørende.
- Anne Kristine Bergem, fagrådgiver / psykiater

kl 11:45 - 12:30 Lunsjpause

kl 12:30 - 14:15 Medfølelsens pris: Dere burde grue dere!
Hvordan jobben preger deg som helsepersonell? Kan du som hjelper gå i noen feller og bli syk av din egen omsorg for andre? I dette foredraget får du gode tips om hvordan du som helsepersonell kan ta vare på deg selv.
- Per Isdal, Psykologspesialist

Målgruppe for kurset:
Målgruppen for denne konferansen er alle som jobber med emosjonelt arbeid, dvs. jobber i relasjon med mennesker. Dette kan være sykepleiere, leger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, vernepleiere, miljøterapeuter. Konferansen er også relevant for veiledere innen nav, sosialtjeneste, barnevern og alle som arbeider med mennesker.

Vis flere tilsvarende kurs: