Halvårsenhet i medisinsk grunnstudium - nettstudier



Kursarrangør: Oslo Nye Høyskole
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (30 studiepoeng)
Undervisningstid: Rullerende opptak
Varighet: 6 måneder

Det er et stort og økende behov for medisinsk forståelse i samfunnet. Med et medisinsk grunnstudium over et halvt år får du en verdifull innføring i grunnleggende medisin. Dette studiet passer for deg som ønsker å lære det grunnleggende om kroppens oppbygging, funksjon og sykdommer.

I tillegg har sammenhengen mellom samfunn og helse en sentral plass i studiet. Medisin grunnstudium passer derfor godt for personer med ikke-medisinsk bakgrunn som jobber med noe helserelatert.

Hva lærer du?
I dette studiet gjennomgår vi oppbygning, funksjon og sykdomslære for ett og ett organ. Undervisningen er lagt opp for å gi best mulig forståelse, læringsutbytte og studieglede.

Halvårsenheten fokuserer på å lære deg å forstå sammenhengen mellom kroppens normale funksjoner og hvordan sykdom oppstår gjennom to hoveddeler:

Du lærer blant annet om:
• Anatomi og fysiologi: Lær hvordan kroppen er bygget opp (anatomi) og hvordan den virker (fysiologi). Forstå hvordan kroppen henger sammen, fra cellenivå til organene og organsystemene.
• Sykdomslære: Deretter lærer du om hva som skjer når sykdommer oppstår i de forskjellige organsystemene. Lær om de ulike hvilke symptomer, hvordan diagnosen stilles og hvordan de behandles.

Opptakskrav:
Opptakskravet er generell studiekompetanse. Du kan også søke med 23/5-regelen eller realkompetanse. 

Lån og stipend:
Studiet er godkjent av Lånekassen.