HMS-kurs for daglig leder på - Nett



Kursarrangør: TotalHMS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil Tilgang til kurs 12 måneder
Varighet: 1 - 3 timer
Pris: 1.990

Vi tilbyr HMS-kurs for daglig leder som nettkurs. HMS-kurs for ledere gir ledere i alle bransjer grunnleggende opplæring i helse, miljø og sikkerhetsarbeid. Det gir kunnskap om gjeldende krav, hva som karakteriserer god HMS.

Hvordan gjennomføres HMS-kurs for daglig leder?
Kurset består av 5 moduler. Du kan gjennomføre hver del i ditt eget tempo. Du velger også selv hvilken del du vil begynne med. Kurset er beregnet til å ta inntil 5-8 timer sammenlagt. En ren gjennomgang tar rundt 2-3 timer, men det anbefales å gå gjennom kursinnholdet flere ganger.

Når du har gått gjennom hver del, og er sikker på innholdet, så er du klar for prøven. Du må besvare 40 kontrollspørsmål, og må ha rett svar på 32 av dem for å bestå.

Om du ikke består første gang er det på sin plass å gjennomføre kurset enda en gang. Deretter kan du fritt forsøke deg på prøven på nytt.

Vi forteller deg ikke hvilke spørsmål du har rett svar på, og det er en forutsetning at du lærer deg kunnskapen i kursinnholdet til du har kontroll på det hele.

Etter at du har klart å bestå prøven får du tilgang på kursbeviset ditt i din brukerkonto.


Innhold:
Vårt hms-kurs for ledere tilfredsstiller myndighetenes krav til HMS-opplæring. Ved eventuell inspeksjon fra Arbeidstilsynet vil altså kursbevis fra Total HMS være gyldig bevis på at du har fullført den lovpålagte opplæringen.

Krav: Kurset krever ingen forkunnskaper eller innkjøp av materialer. Alt gjøres tilgjengelig etter oppmelding til kurset.

Målgruppe for kurset:
Lovpålagt HMS-kurs for øverste ledere og deres stedfortreder i henhold til Arbeidsmiljøloven § 3.5. Kurset er dermed rettet mot dem med stillingstitler som daglig leder, avdelingsleder og administrerende direktør. Opplæring er også velegnet for dem som er personalsjef, teamleder eller mellomledere som utfører arbeidsgiverfunksjoner. Det er viktig å merke seg at Arbeidsmiljøloven § 3-5 slår fast at det er arbeidsgiver som skal gjennomgå opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid. Ettersom denne plikten er personlig, kan den ikke delegeres bort.

Kursbevis: Når kunnskapstesten er bestått, vil du umiddelbart motta kursbeviset via e-post. Du vil også kunne finne det på Min Profil, hvor det ligger lett tilgjengelig i 12 måneder etter påmelding. Kursbeviset er en gyldig bekreftelse på at du har den nødvendige kompetansen innfor helse, miljø og sikkerhet og kan framvises ved inspeksjon fra Arbeidstilsynet.

Kursbeskrivelse for HMS-kurs for daglig leder
Hms-kurs for ledere på nett er bygd opp på en enkel, lærevennlig og pedagogisk måte. Vel vitende om hvor travel arbeidshverdagen kan være når en sitter i en lederposisjon, har vi vært opptatt av å presentere innholdet så effektivt som overhode mulig. Kurset gjennomføres på 5-8 timer På kort tid gir altså hms-kurset den nødvendige kompetansen for å forstå hva HMS-arbeid er, hvorfor det er viktig og hvordan å implementere det.

Det er gode grunner til å tilegne seg kunnskap om og systemer for et effektivt arbeid med helse, miljø og sikkerhet. God og oppbyggende kommunikasjon og trygge relasjoner bidrar til økt effektivitet. Et sunt arbeidsmiljø fører til færre tilfeller av fravær og sykdom. Sikkerhet på jobben minsker sannsynligheten for arbeidsrelaterte ulykker og vil gi de ansatte opplevelsen av å bli vel ivaretatt. Samlet sett fører et vellykket HMS-arbeid til at trivselen øker blant de ansatte. Kunnskap om og implementering av HMS er med andre ord alfa og mega om en ønsker å frembringe potensialet til staben av ansatte.

Vis flere tilsvarende kurs: