Gutter og lesing



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Kurslokalet Hesten
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Kristian Augusts gate 6, 0164 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 timer
Pris: 1.390

Vi tilbyr kurs om gutter og lesing. Hvorfor leser ikke gutter like mye som jenter? Vi vet at gutter leser mindre enn før, og at de leser lite skjønnlitteratur.

Innhold:
Allerede i 2008 skrev Lesesenteret, basert på sin undersøkelse om gutter og lesing fra 2004, at de så tendenser til at gutter forholder seg til lesing som aktivitet, at de leser ut fra et nytteperspektiv og at skolen ser ut til å være en viktig arena for lesestimulering. Vi vet også at lesing er viktig for dem som skal ta høyere utdanning. Om ikke gutter leser skjønnlitteratur og sakprosa, vil de naturlig nok streve med å siden skulle lese fag.

Agenda:
• Hvordan kan vi stimulere gutter til å lese mer, både skjønnlitterært og sakprosa
• Hvilken rolle har skolen
• Hvordan kan læreren bidra til økt leseglede og leselyst, også blant guttene på mellomtrinnet
• Konkrete forfatter- og titteltips

Kursleder: Steffen R M Sørum

Steffen R. M. Sørum debuterte som forfatter i 2000 med romanen «Du elsker meg». Han har siden gitt ut en rekke bøker for barn, ungdom og voksne. Han var forlagsredaktør for barne- og ungdomslitteratur hos Cappelen Damm i 16 år og er i dag ansatt som faglig leder av forfatterutdanningen hos Norsk Barnebokinstitutt. Steffen har skrevet flere artikler og kronikker om gutter og lesing. I 2016 mottok han Kulturdepartementets pris for beste fagbok, med boken «Skriv genialt» som handler om å skrive.