GrunnkursKursarrangør: Lundqvist Hundeskole
Sted: Lundqvist Hundeskoles
          Akershus, Rælingen
Kursadresse: Nedre Rælingsveg 423, 2008 Fjerdingby (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Mandag kl 18:30 - 21:30
Onsdag kl 18:30 - 21:00
Torsdag kl 18:30 - 21:00
Mandag kl 13:00 - 15:30
Onsdag kl 18:30 - 21:00
Torsdag kl 18:30 - 21:00
Lørdag kl 13:00 - 15:15
Varighet: 8 kvelder
Pris: 2.800

Grunnkurset er fundamentet i hele kurstilbudet vårt. Kurset gir en grunnleggende innføring i innlæringsmetoder, hundens språk, instinkter og adferd. Temaene som presenteres på dette kurset er basis for alle metodene vi bruker på grunnkurset og alle våre videre kurs.

På grunnkursets jobber vi aller mest med det vi kaller hverdagslydighet. Her trener du blant annet hunden på å komme når du roper, gå pent i bånd, forskjellige kommandoer som sitt, dekk, stå osv. I tillegg jobber vi med aktiviseringsøvelser for å dekke hundens behov for mentale og motoriske utfordringer. Motivasjon og samarbeid er en rød tråd i alt arbeidet og vi legger også stor vekt på at kurset handler minst like
mye om opplæring av hundeeieren som trening av hunden.

Forkunnskaper:
Gjennomført «Lundqvist Intro» er en forutsetning for deltakelse på Grunnkurs.

Kurset er 100% belønningsbasert, og alle deltakerne må ha litt erfaring med å jobbe på denne måten, og være innstilt på at det ikke benyttes noen form for ubehag i treningen

På våre kurs er det aldri mer enn fem hunder pr instruktør. Hvis du for eksempel er på en kursgruppe med 8 hunder, har gruppa minst to instruktører. Er det en gruppe med 11 hunder, har den minst tre instruktører osv. Vi er veldig opptatt av at hver eneste hund og eier skal få den hjelpen de fortjener, og da trengs det godt med instruktørkrefter.

Alle våre kurs er organisert slik at vi kan gi best mulig individuell oppfølging til hver enkelt. I tillegg er det satt av en halv time ekstra etter hver kurskveld til ytterligere oppfølging. Her jobber vi både individuelt og i mindre grupper dersom det er flere som har like utfordringer. Det er jo heller ikke sånn at de som har spesielle individuelle behov skal ha mye mer hjelp enn de andre på gruppa. Alle skal føle seg sett og få den oppfølgingen de trenger for å få mest mulig ut av hunden sin. Da sier det seg selv at det trengs flere, erfarne og godt skolerte instruktører på gruppa for å komme i mål.

Vi har vårt eget treningssenter med svært gode fasiliteter tilpasset alle typer hundetrening. Over 4000 m2 flombelyste utendørsarealer, 400 m2 treningshall samt en stor, oppvarmet skolepaviljong som brukes til alt fra valpekurs til spesialsøk og teoriundervisning.

Målgruppe for kurset

Passer for alle type hunder fra 4 mnd