Gravidyoga



Kursarrangør: KjelsåsYOGA
Sted: Oslo, Grefsen
Oslo
Kursadresse: Gladsvei 20, 0489 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: tirsdager kl 17.15 – 18.30
Varighet: 9 kvelder
Pris: 2.025

Vi tilbyr yogakurs for gravide. Yoga er bra for deg og barnet både under graviditeten og fødselen. Utvalgte fysiske øvelser, bekkenbunnsøvelser, pusteøvelser og avspenninger balanserer kroppens fysiologiske prosesser og bedrer betingelsene for dere begge to.

Innhold:
De fysiske øvelsene styrker, tøyer og avlaster kroppen og er bra for fordøyelse, sirkulasjon og balanse. Øvelsene for bekkenbunnen styrker musklene, samtidig som de gjør dem smidigere, noe som kan lette fødselen. Det blir også lettere å trene opp igjen muskulaturen etter fødselen. Pusten har en direkte virkning på den mentale tilstanden. Pusteøvelsene gir ro, klarhet og konsentrasjon.

Avspenning er en viktig del av gravidyoga. Når du slapper av, slutter kroppen å produsere unødvendige stresshormoner som ellers overføres til barnet via morkaken. Vi gjennomgår også enkle teknikker som du kan bruke for å få et mer avslappet forhold til smerte, slippe kontrollen og dermed gi deg hen til fødselen. Siste kursgang har fokus på fødselen, fødselsforløpet, pust og teknikker som kan brukes gjennom de ulike fasene.

Hva skjer i en gravidyoga-klasse:
Det er en futon-matte (komfortabel bomullsmatte) til hver deltaker, og når du kommer, kan du legge deg ned på den (eller sitte). Vi begynner med en kort avspenning for å «lande» litt, og deretter følger et program av fysiske øvelser og pusteøvelser. Vi gjennomgår flere forskjellige øvelser og teknikker som viser deg noen av mulighetene i yoga, men vi repeterer også en del øvelser hver gang, slik at du kan få nok erfaring til å gjøre litt hjemme hvis du skulle ønske det.

Lærer: Anne Karin Hofseth

Målgruppe for kurset

Gravide. Kurset passer enten du er nybegynner eller har gjort yoga før: du gjør øvelser tilpasset graviditeten og forbereder kropp og sinn til fødselen.