Generell studiekompetanse - samfunnsfag



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Østfold, Sarpsborg
Østfold
Kursadresse: Kulåsgata 17, 1721 Sarpsborg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 56 timer / 9 måneder
Pris: 7.750

Vi tilbyr kurs i generell studiekompetanse - samfunnsfag. Deltakerne skal gjennom opplæringen forberede seg og kvalifisere seg teoretisk for å avlegge nødvendige eksamener i samfunnsfag Vg1, og / eller for å oppnå generell studiekompetanse.

Faginnhold:
Norge har lange demokratiske tradisjoner å ta vare på. Et moderne og levende demokrati forutsetter evne til kritisk tenkning, deltakelse og engasjement fra det brede laget av befolkningen. Gjennom faget skal du skaffe deg kunnskaper om hvordan samfunnet fungerer, og hvordan du selv kan bidra til å forme framtiden. Undervisningen følger Utdanningsdirektoratets læreplanen i samfunnsfag for videregående opplæring (på Vg1 Studiespesialiserende / Vg2 Yrkesfaglig utdanningsprogram). Med studiekompetanse åpnes nye dører til en mengde utdanninger på universitet og høyskoler.

Selv om du ikke har bestemt deg for hva du ønsker å studere videre, eller du vil vente med høyere utdanning til seinere, kan det være lurt å få studiekompetansefagene på plass. Da er du klar til å starte på studiene når det passer deg. Samfunnsfag er ett av de seks fagene som inngår i generell studiekompetanse. Faget er beregnet for deg som ønsker å oppnå generell studiekompetanse og / eller for deg som ønsker å forbedre din eksisterende karakter. Naturfag dekker pensum for 140 læreplanfestede timer.

Finansiering:
Utdanningen er godkjent for søknad om lån i Lånekassen. Søknaden finner du på Lånekassens hjemmeside. Du må være påmeldt utdanningen før du kan søke Lånekassen.

Målgruppe for kurset:
Voksne som ønsker generell studiekompetanse eller voksne / ungdom som ønsker å forbedre karakterer fra videregående skole.

Opptakskrav:
• Må kunne dokumentere kunnskap og kompetanse på nivå med norsk grunnskole
• Minoritetsspråklige søkere som ikke har fullført norsk grunnskole må dokumentere bestått norskprøve 3/B1 alle delprøver.

Eksamen / sertifisering:
Du tar eksamen som privatist - muntlig eksamen