Generell studiekompetanse - norsk



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Østfold
Østfold
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 08:00 - 16:30
Varighet: 168 timer
Pris: 22.600

Vi tilbyr kurs i generell studiekompetanse på norsk. Deltakerne skal gjennom opplæringen forberede seg og kvalifisere seg teoretisk for å avlegge nødvendige eksamener i norskfaget i videregående opplæring og / eller for å oppnå generell studiekompetanse.

Faginnhold:
Norsk er et grunnleggende fag i almenutdanningen. Ikke bare har det stor egenverdi, men det er også nødvendig som plattform for de andre fagene. Det å mestre morsmålet er en forutsetning for å kunne formulere tanker og følelser, utvikle personlig, kulturell og etisk identitet, estetisk sans samt evnen til å orientere seg i samfunnet. Undervisningen følger læreplanen i Norsk Vg3 og faget omfatter både Vg1, Vg2 og Vg3. Med studiekompetanse åpnes nye dører til en mengde utdanninger på universitet og høyskoler.

Selv om du ikke har bestemt deg for hva du ønsker å studere videre, eller du vil vente med høyere utdanning til seinere, kan det være lurt å få studiekompetansefagene på plass. Da er du klar til å starte på studiene når det passer deg. Norsk skriftlig og muntlig er ett av de seks fagene i generell studiekompetanse. Faget er beregnet på deg som ønsker å oppnå generell studiekompetanse og/eller for deg som ønsker å forbedre din eksisterende karakter. Norskfaget dekker pensum for 393 læreplanfestede timer.

Finansiering:
Utdanningen er godkjent for søknad om lån i Lånekassen. Søknaden finner du på Lånekassens hjemmeside. Du må være påmeldt utdanningen før du kan søke om lån og stipend.

Målgruppe for kurset:
Voksne som ønsker generell studiekompetanse eller voksne / ungdom som ønsker å forbedre karakterer fra videregående skole.

Opptakskrav:
• Må kunne dokumentere kunnskap og kompetanse på nivå med norsk grunnskole
• Minoritetsspråklige søkere som ikke har fullført norsk grunnskole må dokumentere bestått norskprøve 3/B1 alle delprøver.

Kursspråk:
• Kurset holdes på norsk

Eksamen / sertifisering:
Utdanningen avsluttes med privatisteksamen. Eksamensavgiften er ikke inkludert i kursprisen, og betales samtidig med at du melder deg opp til eksamen.