GRS Programmering for lærere i ungdomsskolen (2 kvelder) nettkurs



Kursarrangør: BRO AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 kvelder
Pris: 1.890

Vi tilbyr nettkurs i programmering for lærere i ungdomsskolen over 2 kvelder. Kurset vil forberede deg på bruk av programmering som en del av didaktikken i naturfag og matematikk. Kurset gir deg en myk innføring i programmering og vi ser på hvilken plass programmering har fått i de nye læreplanene.

Kursinnhold:
Vi vil fokusere på "oppstart” av en programmeringsperiode og jobbe med å forsterke elementene som fører til algoritmisk tankegang. Vi ser på konkrete eksempler med blokkprogrammering i aktuelle fag og på aktiviteter uten datamaskin. Det vil blir satt av god tid til å jobbe med oppgaver under kursøktene, enten individuelt, eller i grupper.

Mellom øktene vil kursholder gi deg en oppgave, slik at du kan prøve det du har lært i din egen praksis. Etter dette kurset skal du være rustet til å ta i bruk programmering i undervisningen. Du vil også sitte igjen med flere relevante undervisningsopplegg, som du kan benytte deg av.

Program første økt (del 1):
I denne delen ser vi på algoritmisk tankegang og fordelene med bruk av programmering i fagene. Det blir presentert ulike måter for å få en god inngang til programmering for elevene, med hovedfokus på analog programmering og struktur på oppgaver. Vi ser på blokkprogrammering og hvilke muligheter vi har i undervisningen. De grunnleggende konseptene innen programmering vil bli gjennomgått og det blir god tid til å forsøke selv. Vi har fokus på variabler, datatyper og ulik funksjonalitet. Etter kursdagen vil det blitt en oppgave, som du jobber med til neste gang.

Program andre økt (del 2):
Vi introduserer microbit, som er en liten og anvendelig datamaskin designet for skolebruk. Denne kan programmeres med ulike språk, men vi skal fokusere videre på blokk-programmering. Det blir behov for gjennomgang og arbeid med vilkår og løkker i enda større grad. Du får jobbe med konkrete oppgaver, som kan overføres til dine egne timer i naturfag og matematikk.

Når du melder deg på kurset, blir du automatisk påmeldt del 2.

Kursholder: Robert Kaino

Robert Kaino jobber til vanlig som lærer og digitalveileder ved Teknologiskolen Hundsund i Bærum, der han bl. a var med på å starte piloten i valgfag programmering. Robert har erfart hvordan ulik teknologi motiverer, engasjerer og gir rom for at elevene kan finne ut av ting selv. Han brenner for å se elevene gå fra konsumenter, til produsenter - at de lærer med teknologi og ikke for teknologien sin skyld.

Denne våren har Robert permisjon for å jobbe som utvikler. I tillegg jobber han med å planlegge bruk av digitale hjelpemidler for elever i Bærum kommune, spesielt med tanke på pedagogisk og fornuftig gjennomføring av eksamen på Ipad.

Målgruppe for kurset:
Dette kurset retter seg mot ansatte i ungdomsskolen

Opptakskrav:
• Ingen krav til forkunnskaper