GROW programmet



Kursarrangør: GROW
Sted: Akershus, Skedsmo / Lillestrøm
Akershus
Kursadresse: Brogata 7, 2000 Lillestrøm (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Oppstart 28. aug 2024, går over 8 moduler (hver på 2 dager) frem til 12. juni 2025
Varighet: 10 måneder
Pris: 60.000
Neste kurs: 28.08.2024 | Vis alle kursdatoer

Vårt årlige sertifiseringsprogram for ledere som ønsker å utvikle kompetanse i å bygge lærende kulturer og håndtere mellommenneskelige prosesser. Det passer for alle ledere og tilbyr praktiske teknikker for tillitsskapende ledelse, samt effektive ferdigheter for å oppnå ønskede resultater.

Innhold:
Undersøkelser viser at de beste lederne produserer 50% bedre resultater enn middels gode ledere. Det som skiller de beste fra resten handler i stor grad om evnen til å ivareta den enkelte medarbeider. Mange ledere syns det er utfordrende å ta en aktiv lederrolle. De opplever medarbeidere med ulikt prestasjonsnivå og en hektisk hverdag preget av ad hoc-beslutninger og brannslukking. Resultatet blir et lederskap som er reaktivt og ikke proaktivt. Mennesket er en underutnyttet ressurs som har enormt potensiale for utvikling og prestasjoner. For å hente ut dette potensialet trengs det

proaktivt lederskap som motiverer, utvikler, fremmer fruktbar kommunikasjon og former varige endringer. GROW-programmet er vitenskapelig forankret og praktisk orientert lederutvikling. Det består av forelesninger, erfaringsutveksling, gruppearbeid og mye trening. Teorien, temaene og modellene som blir presentert fungerer som et utgangspunkt og en grobunn for refleksjon, diskusjon og planlegging av praktisk anvendelse for den enkelte. Programmet varighet er ett år og går over syv todagers `Etapper´ og avslutter med en sertifiseringsetappe på tre dager.

Ledelse 1:1
o Atferdsvitenskap
o Prestasjonscoaching
o Atferdsledelse
o Engasjement

Å lede enkeltmennesker handler om å skape motivasjon og engasjement hos medarbeideren samtidig somdet legges til rette for utvikling av individuelle ferdigheter og ødvendig innsikt og ferdigheter for å få dette til, på en måte som skaper tillit, trivsel og gode prestasjoner.

Teamledelse:
o Kjerneprinsipper for velfungerende team
o Team Coaching
o Konflikthåndtering

Dette gjør deg i stand til å etablere o utvikle velfungerende prestasjons-team. Det kan være utfordrende å få en gruppe mennesker til å jobbe sammen, men nettopp dette er ofteveldig viktig for å oppnå ønskede resultater og ikke kaste bort tid. Gjør en arbeidsgruppe om til et prestasjonsteam, og led de suksessfullt gjennom oppgaver og endringer.

Få med flere:
o Endringsledelse
o Motivasjon
o Presentasjonsteknikk
o Nudging

Det kan være utfordrende å få med seg folka på større endringer. Endringsledelse handler om å ivareta de som blir berørt gjennom informasjon, involvering og medbestemmelse. Deltakerne får innsikt og trening i hvordan endringer kan planlegges, presenteres og gjennomføres for å få flest mulig med fra starten av.

Tidspunkt for modulene, GROW-programmet 24/25:
• Uke 35 28. og 29. august
• Uke 41 9. og 10. oktober
• Uke 47 20. og 21. november
• Uke 2 8. og 9. januar
• Uke 7 12. og 13. februar
• Uke 13 26. og 27. mars
• Uke 19 7. og 8. mai
• Uke 24 11. og 12. juni