GRIP - kurs i lydteknikk



Kursarrangør: AKKS
Sted: Stiftelsen Bergen Kjøtt
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Skutevikstorget 1, 5032 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 7 uker (6 ganger)
Pris: fra 750

Vi tilbyr kurs i GRIP - lydteknikk. GRIP er en kursserie for å gi flere mulighet til å lære, utvikle ferdigheter og få praktisk erfaring innen lydteknikk. Kurset er for deg som vil lære deg lydteknikk.

Innhold:
GRIP har som formål å øke andelen kvinner, ikke-binære og transpersoner som får teknisk kunnskap og praktisk erfaring innenfor lydteknikk. Kvinner, ikke-binære og transpersoner er fremdeles sterkt underrepresentert i lydteknikkfeltet, og det ønsker vi å gjøre noe med. Utviklingen av kulturscenen handler ikke bare om å skape et mangfold av forbilder på scenen, men også bak scenen - i produksjon, lys- og lydteknikk, og i alle de andre viktige rollene bak kulissene.

GRIP er åpent for alle, og vi har et mål om å ønske flere kvinner, ikke-binære og transpersoner velkommen i lydteknikerroller i Bergens kulturorganisasjoner. GRIP er en del av et tiltak på Bergen Kjøtt for å styrke et større mangfold av mennesker med teknisk kompetanse i Vestland. I samarbeid med flere ulike kulturorganisasjoner ønsker Bergen Kjøtt å gi langsiktig, praktisk opplæring, erfaring og veiledning i lydteknikk på tvers av kulturelle disipliner, som musikk, dans, performance og teater.

Praktisk om kurset:
GRIP består av en kursserie med seks praktiske workshops hvor vi lærer hvordan vi bruker mikser og PA-anlegg for live konserter, forestillinger og klubbkvelder.

Hovedinstruktør Irene Bjørke vil lære oss mer om:
• PA-system og hvordan det virker
• Mikser og miksing live
• Mikrofoner og hvordan de kan brukes
• Scenerigg og linjer
• Backline
• Arbeidsflyt, kommunikasjon, planlegging og strukturering av jobben
• Hands-on erfaring og praktisk tilnærming til jobben som lydtekniker. Dette inkluderer å jobbe med etablerte lydteknikere som mentorer på arrangement.

Underveis i kurset vil det også være gjesteinstruktører. Deltakerne vil også få praktisk erfaring sammen med profesjonelle lydteknikere på arrangementer hos Bergen Kjøtt, BIT Teatergarasjen, Carte Blanche og Vill Vill Vest.

Målgruppe for kurset:
Alle er velkomne. Vi understreker vårt mål om å ønske flere kvinner, ikke-binære og transpersoner velkommen i lydteknikerroller i Bergens kulturorganisasjoner.

Aldersgrense:
• Dette kurset har en nedre aldersgrense på 18 år

Språk:
• Kurset vil bli ledet på norsk. Gi oss beskjed hvis du vil bli med, men har begrensede norskkunnskaper.

Gratis plasser tilgjengelig:
Vi har et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet. Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.

Vis flere tilsvarende kurs: