Fritidsskipperkurs D5L- og Kompetansesertifikat D6 - intensivkurs



Kursarrangør: Oslo Kystskipperskole
Sted: Oslo, Sentrum
Oslo
Kursadresse: Måkeveien 14A, 0139 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: mandag til lørdag kl. 08.30 – kl 16.30.
Varighet: 120 undervisningstimer
Pris: Fra 15.500

Vi tilbyr fritidsskipperkurs for D5L-sertifikat og Kompetansesertifikat D6, intensivkurs. Teoretisk og praktisk opplæring til fritidsskippersertifikatet/D5L. Skal man føre en fritidsbåt i størrelse 15 – 24 meter krever sjøfartsmyndighetene at man har fritidsskippersertifikat/D5L.

Innhold:
På fritidsskipperkurset gjennomgås den teoretiske- og praktiske opplæringen til fritidsskippersertifikatet/D5L. Kurset er på 120 undervisningstimer og er satt sammen av følgende emner:
• Navigasjon
• Navigasjonshjelpemidler
• Sjøveisregler og brovakt
• Skipslære
• Sikkerhetslære
• Teknologi/Motorlære
• Navigasjonshjelpemidler i praksis
• Håndtering av fartøy

Eksamen / sertifisering:
For å løse Fritidsskippersertifikatet/D5L (som utstedes av Sjøfartsdirektoratet) kreves bestått eksamener fra kurset og at man også har minst 3 års fartstid ved å ha eid eller disponert båt på over 8 meter. Eller 12 måneders fartstid som ligger innenfor kravet til dekksoffisersertifikat.

Eksamensgebyr kr 2.700,- (6 eksamener a kr 450,-)

Kursmateriell:
Boken Fritidsskipperen av Gunnar Ulseth brukes som lærebok på kurse, er inkludert.

Helsekrav:
For å løse fritidsskippersertifikat krever sjøfartsmyndighetene at man oppfyller bestemte krav til helse, der det legges spesielt vekt på fargesyn/syn og hørsel.

Betaling av kursavgift og eksamensgebyr
Kursavgiften for Fritidsskipperkurset/D5L kan deles i 3 innbetalinger, hvis ønskelig. Der første innbetaling eventuelt hele kursavgiften forfaller til betaling 2 uker etter oppstart. Eksamensgebyr innbetales for hver eksamen som avlegges.

Kursavgiften for Fritidsskipperkurset/D5LA kan deles i 2 innbetalinger, hvis ønskelig. Der første innbetaling eventuelt hele kursavgiften forfaller til betaling 2 uker etter oppstart.

Kursavgiften for de øvrige kursene betales i forhold til utsendt faktura ved kursstart.

Båter
Skolens båter oppfyller kravene til utstyr iht. vedlegg 3 i læreplanen for D5L: Tilleggsutstyr til emnene 2.7 Navigasjonshjelpemidler i praksis og 2.8 Håndtering av fartøy.

S/Y ''Rambler IV''/LK8295
Oslo kystskipperskoles båt som først og fremst brukes til praktiske prøver for ICC. Båten er loa 13,05 m og har en motor som er 50 HK Volvo Penta (D2-50).

Vis flere tilsvarende kurs: