Fransk språk og kultur semesterstudium (Paris)



Sted: Paris
          Utlandet, Frankrike
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 semester
Pris: 59 800
Neste kurs: 04.02.2025 | Vis alle kursdatoer

Franskkurset er for studenter som ønsker å bli flytende i fransk og/eller ta språktest som kvalifiserer til studier ved franske universiteter. Undervisningen i fransk er i regi av den fransk språkskolen LSI.

Innhold:
Som student blir du plassert sammen med andre internasjonale studenter på akkurat det nivået som passer for deg. Kurset foregår altså på alle nivåer og passer derfor både for studenter med lite eller ingen forkunnskap i fransk, studenter med noe forkunnskap og studenter med mye forkunnskap i fransk. Studiet er særlig egnet for studenter som ønsker å studere ved et fransk universitet.

Undervisning:
• 20 timer / uken i 12 uker

Lærerne:
• Fransklærere ved LSI

Friuke:
• Høstferien om høsten og påskeuken om våren

Studiestøtte:
Lånekassen gir studiestøtte til språkkurs på 3 måneder (eller mer) dersom følgende krav er innfridd (1) du går på en offentlig godkjent språkskole som LSI; (2) kurset er fulltid, dvs. 15 timer eller mer i uken; (3) du planlegger høyere utdanning som gir rett til støtte fra Lånekassen i det landet du skal ta språkkurset, eller utveksling (delstudier) i det landet. Du trenger ikke å ha fått opptak til videre utdanning for å få støtte, men du må oppgi hvilken utdanning du planlegger etter språkkurset. Du må også ha generell studiekompetanse fra Norge. Språkkurset må være avsluttet av en av følgende språktester: DELF (Diplôme d`etudes en langue française) eller DALF (Diplôme approfondi de langue française).
Se www.kulturakademiet.no/lånekassen.

Innkvartering i Paris:
Som student ved Kulturakademiet kan du bo på Sejours et Affaires, et internasjonalt studenthus og apartment hotel ved Bagnolet, i utkanten av Paris. Boligen formidles av Studentboliger.

Residensen ligger 20–30 minutter å sykle fra skolen. Det er også kort vei til kollektivtransport slik at du raskt kommer deg til skolen og andre områder i Paris.

På Séjours & Affaires bor man to og to sammen i studioleiligheter med eget bad og en liten kjøkkenkrok. Du vil dele rom med en annen Kulturakademiet-student, men møte andre internasjonale studenter. I bygget er det felles treningsrom, lesesal, vaskeri og oppholdsrom. Dersom du reiser sammen med noen du ønsker å bo med vil du kunne skrive dette i påmeldingsskjemaet som sendes ut. Det er mulig å reservere enerom, dette koster det dobbelte av ordinær innkvartering.

Det er ikke obligatorisk å velge innkvartering via Studentboliger. Du kan velge å bo i privat leilighet, men det er viktig å være klar over at dette som regel er en betraktelig dyrere form for innkvartering. I tillegg til husleie vil man måtte betale både booking fees og store depositum som det ofte tar lang tid og er vanskelig å få tilbake. Ønsker du å bo i privat leilighet, kan vi gi deg råd om hvordan du skal gå frem, men du må ordne og administrere innkvarteringen selv.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker språkkurs i fransk som semesterstudium i Paris

Nivåer:
• Alle nivåer (A1 - C2)

Kursmateriell:
Anbefalt litteratur - Fransk lommeordbok, Kunnskapsforlaget, 2008. Paperback. Fransk grammatikk, Einar Ronsjø, Gyldendal, 1995.