Fra den vanskelige til den gode samtalen!



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Folkets Hus Drammen
          Buskerud, Drammen
Kursadresse: Øvre Torggate 9, 3017 Drammen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 2.650

Målet med kurset er å gi deg som deltaker innsikt i hvordan du med relativt enkle grep kan snu vanskelige samtaler til gode og konstruktive samtaler. Du vil få kjennskap til klassiske fallgruver og beslutningsfeller, og tips om hvordan du kan unngå dem.

Innhold:
I tillegg vil du få erfaring med konkrete kommunikasjonsverktøy som gir deg økt innflytelse og påvirkningskraft samtidig som du bygger gode relasjoner til dine omgivelser. På dette kurset vil du få tips og råd om hvordan du kan snu vanskelige til gode og konstruktive samtaler. Det handler blant annet om gode forberedelser, konstruktiv kommunikasjon og tett oppfølging.

• Hva gjør du når en medarbeider er overarbeidet, mangler motivasjon eller ikke presterer som forventet
• Hva sier du til en medarbeider som ryktes å ha et rusproblem
• Hvordan håndterer du konflikt mellom medarbeidere

Agenda:
Kurset legges opp med en kombinasjon av mini-forelesninger, øvelser, gruppearbeid og diskusjoner:
• Forventninger, makt og ansvar
• Rolleforståelse
• Klassiske fallgruver og beslutningsfeller
• Positiv innflytelse og påvirkning
• Praktiske råd og tips til forberedelser, gjennomføring og oppfølging

Foreleser: Marianne Darre

Marianne Darre har 17 års erfaring som organisasjonspsykolog og lederutvikler. Hun har utviklet og gjennomført en rekke leder- og talentutviklingsprogram, jobbet mye med forebygging og håndtering av konflikter og har lang erfaring som coach for ansatte både med og uten lederroller. I tillegg til hovedfag i psykologi fra NTNU har Marianne flere års videreutdanning fra Norsk Gestalt Institutt og andre høyskoler samt en rekke sertifiseringer i arbeidspsykologiske verktøy. Marianne er en engasjert og ettertraktet kurs og foredragsholder som er spesielt opptatt av hvordan omsette teori og forskning til konkret handling og praksis.

Målgruppe for kurset:
Kurset er nyttig for ledere med personalansvar, HR-rådgivere og andre som trenger kunnskap om og ferdigheter i å kunne gjennomføre gode og konstruktive samtaler om vanskelige tema.

Vis flere tilsvarende kurs: