Fottur i Cevennene



Kursarrangør: TransProvence
Sted: Utlandet, Frankrike
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 7 dager
Pris: fra 8.500 pr pers

Denne turen går i det vakre landskapet nord for Avignon og øst i Cevennene i Ardèchedistriktet. Det er en behagelig og middels lettgått fottur med sin frodige natur, sine hvite kalkstensberg, kastanjelunder og morbærtrær.

Livlige elver, bekker og stryk frister til avkjølende bad. Åpent slettelandskap veksler med myke og stille skogkledte stier, imponerende fjell og dype raviner. Her, på landsbygda i Ardèche, ble det i sin tid produsert kastanjer og silke i stor stil. Nå er produksjonen for en stor del innstilt, men gamle og stemningsfulle kastanje- og morbærskoger vitner om fordums virksomhet, og man kan enda besøke silkespinnerier som i dag er muséer.

På gamle seterveier og stier tar en erfaren diplomert fjellfører oss med på denne ukelange fotturen (syv dager til fots). I dette naturskjønne og tilsynelatende menneskefrie området, kommer vi likevel rett som det er gjennom små landsbyer/boplasser som fremdeles er bebodd. I dag er de fleste innbyggerne saue/geitebønder, og vi kan meske oss med ulike fåre- og geitoster. Lunsjen inntas i det fri, og gjøres i stand av fjellføreren.

Her er mange bademuligheter, og så sant det er anledning, tar vi en kald avriving i forbindelse med picnicen. Vi innkvarteres i turisthytter eller tilsvarende med sjarme og god standard. (Flersengsrom). Deilige måltider tilberedes av våre franske kolleger (de har ansatt egen kokk!) Turen starter og slutter i lavlandet i det lille stedet Gua ved byen Aubenas, men tar oss i løpet av uken med helt opp til 1650 meter og en praktfull utsikt.


Program:
Dag 1
Gjennom den vakre Beaumedalen tar vi oss frem til det lille tettstedet Beaumont, der vi overnatter den første natten. Bademuligheter. 2 timers marsj, ca 200 m stigning.

Dag 2
Turen går gjennom Pourcharesse, Dompnac og St. Melany, små bortgjemte landsbyer langs elva la Drobie. Vel fremme i St. Melany skal vi overnatte i en koselig turisthytte. Bademuligheter. 6 timer og 15 min. marsj, ca 600 m opp og ned.

Dag 3
I dag går turen opp til fjellplatået Prataubérat. I løpet av kort tid forandres landskapet dramatisk, fra frodig gran og furskog med bringebær og bjørnebær, til åpent fjellandskap. Overnatting i Loubaresse, den minste landsbyen i Ardeche. 850 m stigning, 200 m . ned. 6 timers marsj.

Dag 4
Landsbyen Borne med sitt slott vokter inngangen til de mystiske fjellravinene hvor man kun kan komme til fots. Når man kommer opp er det en fantastisk utsikt, fra Auvergne til Cevennene. 680 m stigning, 520 m. ned. 6 timer og 15 min. marsj.

Dag 5
Etappen domineres av fjelltoppen Tanargue i Tarannis-fjellene. Vi går de gamle seterstiene og finner sletter med grønt gress innimellom fjell og stein. Her og der en liten landsby, og Laboule, hvor vi overnatter, er den definitivt vakreste. 150 m stigning, 8 50 m. ned. 6 timers marsj.

Dag 6
Gjennom Valgorgedalen følger vi elven som har formet landskapet. Vi passerer små landsbyer og kulturlandskap med beitemarker. I Rocles skal vi overnatte. 280 m. stigning og 240 m. ned, 5 timer og 15 min. marsj.

Dag 7
Vakre og skulpturelle fjellformasjoner står som voktere over Piemont og Beaumedalen, som vi får nyte en siste gang på denne turen der vi passerer langs fjellkammen St. Peyre . 300 m. stigning og 640 m. ned. 5 timers marsj. Fremme i Gua ca kl 16. Der får dere skyss tilbake til Aubenas.

Engelsktalende fjellfører på alle avgangene.


Målgruppe for kurset
Alminnelig god form kreves.