Fotokurs med Per Ole Hagen på Finca Parilla i Sør-Spania



Kursarrangør: Finca Parrilla
Sted: Finca Parrilla, Andalucia
          Utlandet, Spania
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 7 dager
Pris: 13.540

Bli med fotograf Per Ole Hagen til det vakre og pittoreske landstedet Finca Parrilla, ved Middelhavet i Sør-Spania. Han jobber som universitetslektor ved Institutt for Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Litt om kursholder:
Per Ole Hagen har fotografert konserter i snart 20 år, og har holdt like mange fotoutstillinger i Norge og utlandet. I 2018 vant han 2. premie i en stor juryert fotokonkurranse ved Preus Fotomuseum. Han har holdt en rekke fotoworkshoper og fotograferer mer enn konserter. Han har en lidenskap for fugler, insekter, blomster og portretter. Per Ole Hagen er opptatt av god komposisjon, bildets balanse og at bildet skal fortelle en historie. I 2013 kjøpte UD de digitale rettighetene til utstillingen hans, Norwegian Metal in Concert. Som en av få nordmenn er han også fotograf for Getty Images og er representert i flere anerkjente tidsskrifter, aviser og bøker over hele verden.

Innhold:
Kurset foregår i en avslappet og rolig atmosfære på landstedet Finca Parrilla i naturskjønne omgivelser med nærhet til naturparken og Middelhavet. Hver morgen og ettermiddag holder Per Ole fotosessions og deltakerne vil fotografere både på og utenfor landstedet. Onsdag drar vi ut på en dagstur med kamera. Deltakerne vil i løpet av uken få oppleve møtet med en levende middelalder landsby, andalusisk kultur og vinsmaking med nye fantastiske spanske viner. Vi garanterer at du får ny kunnskap og inspirasjon til å fotografere og bl mer bevisst på komposisjon, og motivets plassering i bildet.

Om programmet:
Vi ankommer Parrilla om ettermiddagen og samles til varm velkomstsuppe på kvelden.

Program dag 1)
kl 19:30
• Vi møtes til varm suppe, sosialt, og samling
• Presentasjon av kursholder og deltakere
• Kurspresentasjon

Program dag 2)
kl 08:30 - Yoga (for de som ønsker)
kl 09:00 - Frokost i kjøkkenets bakgård
kl 10:00 - Fotosesjon:
• Om kameraet og tekniske begreper som blenderåpning, lukkerhastighet, ISO, osv.
• Deretter fri fotografering på eiendommen
kl 13:30 - Lunsj i hagen
kl 15:00 - Fotosesjon, vi ser på det som gjort på formiddagen og snakker om redigering
kl 17:15 - Klostertimen, Parrilla har en fast stilletid mellom kl 17:15 og 18:00
kl 19:00 - Vi vandrer til landsbyen og spiser sammen

Program dag 3)
kl 08:30 - Yoga (for de som ønsker)
kl 09:00 - Frokost i kjøkkenets bakgård
kl 10:00 - Vi drar opp til landsbyen, Frigiliana for å fotografere hus og arkitektur
kl 13:30 - Lunsj i hagen
kl 15:00 - Vi ser på bildene fra Frigiliana, og øver mer på redigering
kl 17:15 - Klostertimen
kl 19:00 - Foredrag om konsertfotografering. Vi spiser middag på en lokal restaurant i Nerja

Program dag 4)
kl 08:30 - Yoga (for de som ønsker)
kl 09:00 - Frokost i kjøkkenets bakgård
kl 10:00 - Portrettfotografering, hvilke linser er best, hva er DOF? Portrettfotografering i naturlig lys. Vi fotograferer hverandre.
kl 13:30 - Lunsj i hagen
kl 15:00 - Vi ser på portrettene og redigerer
kl 17:15 - Klostertimen
kl 19:00 - Om kvelden blir det vinsmaking på Parrilla for de som har lyst (ikke inkludert)

Program dag 5)
Ekskursjonsdag:
kl 08:30 - Frokost i kjøkkenets bakgård
kl 09:30 - Fotoutflukt. Felles tur - sted bestemmes senere
kl 19:00 - Deltakerne er fri til å gjøre hva de vil om kvelden

Program dag 6)
kl 08:30 - Yoga (for de som ønsker)
kl 09:00 - Frokost i kjøkkenets bakgård
kl 10:00 - Vi fotograferer i Nerja - Balcon de Europa, strender, gamlebyen, utsikt, hav
kl 13:30 - Lunsj i hagen
kl 15:00 - Vi ser på bildene og redigerer. Oppsummering og evaluering. Ris og ros.
kl 20:00 - Festmiddag på Finca Parrilla

Finca Parrilla ligger fredfullt til ved foten av fjellene i Teida og Alhama, med utsikt over Middelhavet og bare 3km fra den pittoreske landsbyen Frigiliana i den østlige delen av Andalucia. Landstedet består av to hus i vakker design, nydelige rom, svømme basseng, atelier og et lite Maria-kapell for stillhet og meditasjon. Rommene har utsøkt design med tekstiler fra kjente designere og originale arkitektoniske detaljer som vinduer, rosetter med gamle krystall-lamper og antikke møbler i kombinasjon med moderne enkelhet og kunst.

Parrilla er omgitt av en stor «Alhambrahage» med små fontener, appelsintrær, aprikos, mango, fiken, oliven og en liten vingård. Her kan man nyte lange varme dager eller trekke seg tilbake og være for seg selv, om man har behov for det. En morgendukkert i svømmebassenget gir en frisk og herlig start på dagen! Rommene er uten TV, bare omgitt av ro, fantastisk utsikt og natur. Hagen er full av små trapper, sittegrupper, fontener, en liten vingård. For de som har vanskelig for å bevege seg rundt, kan det være godt å ta med en medfølger.

Rommene:
Landstedet har seks store, luftige soverom. Disse romslige, vakre rommene har himmelsenger, dobbeltsenger eller to enkeltsenger på hvert rom. Overnatting på kurset er basert på at to personer deler rom. Reiser du sammen med noen deler dere samme rom. Vi har alltid mange trivelige damer som gjerne deler rom om du reiser alene. Det er 2 rom pr. bad.

Litt om landsbyen Frigiliana:
Spanias vakreste landsby! Dra til Frigiliana og opplev den unike stemningen i landsbyen med masse sjarm og historie. Frigiliana er Spanias vakreste landsby med verdens beste vibe. Når man først har opplevd den unike stemningen her, er det et sted man alltid ønsker seg tilbake til! Landsbyen har høstet mange priser for sin skjønnhet og autentiske arkitektur fra maurertiden. Herfra kan du nyte utsikten til Middelhavet, fjellene, trange gater, hvitkalkede småhus, koselige og fristende cafèer, små butikker, herlige resturanter og ekte spansk landsbyliv. Frigiliana ligger bare 3 km fra Finca Parrilla, og 40 minutter fra Malaga flyplass.

Måltider:
Om morgenen serverer vi en enkel frokost i kjøkkenets bakgård. Hver dag nyter vi en lang lunsj som serveres i hagen og oppleves av mange som dagens høydepunkt. Stedets egen kokk serverer Middelhavets beste retter med råvarer fra landsbyen. Vi avslutter kurset med felles festmiddag på Parrilla siste kvelden. Foruten første og siste kvelden spiser deltakerne middag i landsbyen. (Vin betales på stedet av den enkelte.)

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker fotokurs på Finca Parilla i Sør-Spania. Fotokurset er både for litt erfarne nybegynnere og for viderekomne.