Førerkort tilhenger - klasse B96 og BE



Kursarrangør: Høy Puls Trafikkskole AS
Sted: Sør-Trøndelag, Trondheim
Sør-Trøndelag
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Vi tilbyr førerkort for personbil med henger - klasse BE med maksimum tilhengervekt på 3.500 kg. Med kode 96 i tillegg til førerkort i klasse B kan du kjøre bil og tilhenger som til sammen har tillatt totalvekt 4.250 kg.

Innhold:
Du får førerrett i klasse B kode 96 ved å ta minst 7 timer obligatorisk opplæring uten å måtte gå opp til ny førerprøve. Opplæringen i klasse BE omfatter minst 7 timer. Det er akkurat samme opplæring på B96 og BE, eneste forskjellen er at du må ta en praktisk førerprøve på BE. Men du kan ta B96 først og ta selve førerprøven og få BE på ett senere tidspunkt som du selv bestemmer hvis du ønsker å utvide førerkortet ved en senere anledning.

For å få førerrett i klasse BE, må du ta oppkjøring og da kan du kjøre bil og tilhenger som tilsammen har tillatt totalvekt 7.000 kg. Har du tatt lastsikringskurset tidligere eller du har førerkort for lett eller tung lastebil trenger du ikke å ta lastsikringskurset. Har du kjørt opp for traktor etter 2005 eller du har tatt lastsikringskurset tidligere, så trenger du ikke å ta lastsikringskurs for BE og B96 (bil + tilhenger med tillatt totalvekt over 3.500 kg) på nytt.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker førerkort tilhenger - klasse B96 og BE