Førerkort minibuss med tilhenger - klasse D1E



Kursarrangør: Transportkompetanse
Sted: Buskerud, Drammen
Buskerud
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Vi tilbyr førerkort for minibuss med tilhenger - klasse D1E. Klassen gjelder trekking av tilhenger med tillatt totalvekt over 750 kg. Tilhenger klasse D1E gjelder også for førerrett i klasse BE.

Innhold:
Før trekking må du alltid kontrollere minibussens vognkort for å finne ut hva som er bilens maksimale aktuelle totalvekt for tilhenger (tillatte hengervekt). Denne vekten skal ikke overskrides uansett hvilke førerkortklasser du har. Tilhenger etter minibuss tillates ikke brukt til persontransport. Tilhengerprøve for minibuss kan avlegges etter at du har bestått førerprøve i klasse D1. Klasse B vil etter erverv av klasse D1E, bli utvidet til klasse BE. Klasse D1E gir ikke klasse C1E hvis du har klasse C1 eller C.

Fra 19. januar 2013 fjernet man reglene om at tilhengerens tillatte totalvekt ikke må overskride minibussens egenvekt med fører (75 kg), og at samlede tillatte totalvekter for tilhenger og minibuss ikke må overskride 12.000 kg. Som sjåfør er det tilstrekkelig for deg at du sjekker og følger det som er tillatt hengervekt og tillatt vogntogvekt i minibussens vognkort. Alderskravene for D1E er de samme som for D1.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker førerkort for minibuss med tilhenger - klasse D1E

Aldersgrense:
• Minstealderen er 21 år

Eksamen / sertifisering:
For å kunne avlegge førerprøve i klasse D1E, må du allerede ha førerkort personbil klasse B