Fordypningskurs i farger



Kursarrangør: Norges FargeAkademi
Sted: NCS Norges FargeAkademi
          Oslo, Majorstua
Kursadresse: Essendrops gate 3, 0368 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning (9,5 studiepoeng)
Undervisningstid:
Dag 1 kl 10:00 - 17:00
Dag 2 kl 09:00 - 16:00
Dag 3 kl 09:00 - 16:00
Varighet: 3 dager
Pris: 14.800
Neste kurs: 09.04.2025 | Vis alle kursdatoer

Kurset tar sikte på å utvikle kunnskaper i relasjon til ulike faggruppers arbeid med farger, og går vesentlig dypere inn i forståelsen av farger. Kursdagene vil bli fylt med spennende foredrag og praktiske collageoppgaver innen fargebedømming og fargeplanlegging både innen interiør og eksteriør.

Litt om kurset:
Det er derfor nødvendig at deltakerne har gjennomgått NCS Basiskurs, Fargerådgiver INTERIØR eller har dokumentert kunnskap på samme nivå/el. relevant utdannelse. Bør ha god forståelse for NCS-systematikk og gjennomført minimum 5 av de 13 fargeøvelsene som inngår i NCS Studiemateriell.

Dypere forståelse og fargeplanlegging:
NCS Fordypningskurs går vesentlig dypere inn i fargenes verden, fargefenomener og strategier for planlegging av fargesettingen. Kursleder, Kine Angelo som er Interiørarkitekt, fargeforsker og universitetslektor, har lang erfaring som foredragsholder både i fargeundervisning ved NTNU i Trondheim og foredrag internasjonalt.

Innhold:
• Hensikten med kurset er å gi deltakerne en dypere forståelse for struktur og oppbygging av NCS-systemet, og dermed finne anvendelsesområder for hvordan systemet kan utnyttes i ulike faglige sammenhenger.
• Kurset vil gi en innføring i fargepersepsjon, oversikt over hvilke fenomener som innvirker i hvordan farger oppleves i interiører og eksteriører og hvordan NCS kan brukes i fargeanalyse, fargeregistrering og som metode for utarbeidelse av fargepaletter.
• Kurset forutsetter gjennomgått grunnkurs i NCS el., men en kort gjennomgang med repetisjon og utvidete oppgaver i sortering og kategorisering av farger, vil likevel starte kurset og legge grunnlag for at deltakerne stiller ”på like fot” i kursets videre forløp.
• I tillegg til forelesninger og demonstrasjoner, vil deltakerne arbeide med praktiske oppgaver.

Kursleder:
Kine Angelo, Førsteamanuensis i farge, interiørarkitekt, fargeforsker ved Institutt for arkitektur og teknologi ved Fakultetet for Arkitektur og design, NTNU i Trondheim.

Målgruppe for kurset:
Kurset er rettet mot alle som jobber profesjonelt med farger og som kanskje har vært i "gamet" noen år, men som ønsker påfyll, inspirasjon, ideer og kunnskap innen fargeplanleggings prosesser, og å treffe en interessant tverrfaglig gruppe med fagpersoner.

Forkunnskaper:
• NCS Basis kurs, Fargerådgiver Interiør, NCS "Knekk Koden" eller annen relevant utdannelse / kunnskap om NCS-systemet.

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer kursmateriell og lunsj / forfriskninger

Eksamen / sertifisering:
Etter endt kurs vil deltagerne motta NCS Kompetansebevis