Flysertifikat - PrivatflygerutdannelseKursarrangør: Luftfartsskolen
Sted: Vigra Aero Klubb, Ålesund Lufthavn
          Møre og Romsdal, Ålesund
Kursadresse: 6040 Vigra
Type:Privatundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: Kurset må fullføres innen 18 måneder
Pris: 92.980

Luftfartsskolen tilbyr privatflygerutdannelse i samarbeid med Oslo Flyveklubb. Det å ta et privatflygersertifikat kan være utfordrende, men når du først har fått sertifikatet er det å kunne fly spennende og utrolig moro. Og det er ikke så vanskelig som du kanskje tror.

Hvordan du kommer igang:
Du starter helt enkelt med å gjennomføre teorien til privatflygersertifikatet. Teorikurset bestilles fra butikken vår i toppmenyen. Det finnes forskjellige kurspakker etter hva du har av utstyr fra før. De aller fleste kjøper komplett pakke da dette er den mest økonomiske løsningen. I denne pakken er alt du trenger. Etter bestilling får du tilsendt bokpakke, og detaljer for innlogging i nettskolen sendes pr. epost.


Teorikurs:
For å dekke hele teoripensumet til privatflygersertifikat (PPL-A / LAPL-A) må du gjennomgå til sammen ni delkurs. Du bør gjennomgå kursene i den rekkefølge de er nummerert. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper for noen av disse kursene. Kurset er lagt opp som fjernundervisning over Internett. Bøkene får du tilsendt i posten, men oppgaver og kommunikasjon med faglærere skjer over Internett.

I nettskolen logger du deg inn og besvarer innsendingsoppgaver. Disse blir rettet av en faglærer og du vil få tilbakemelding i form av en epost med kommentarer til prøven. Under hvert kurs i nettskolen finnes det også eksamensrelaterte “selvtester” som skal forberede deg til eksamen. I tillegg til det nettbaserte teorikurset skal den enkelte kandidat også gjennomføre et 19 timers intensivkurs i klasserom. Pris på dette kurset avhenger av gjennomføringssted.


Praktisk program:
Når du har bestått teorieksamen kan du starte det praktiske programmet på den flyskolen / klubbskolen du ønsker. Praktisk program består av minimum 45 flytimer og du må ha bestått den praktiske oppflygingen innen 24 måneder etter bestått teorieksamen.


Målgruppe for kurset:
Aldersgrensen for å ta flytimer er 15 år. For å kunne fly solo er grensen 16 år og sertifikatet kan du få når du er 17 år. Det finnes ingen øvre aldersgrense, men du må gjennomgå en legesjekk for å vise at du er medisinsk skikket til å fly.

Legesjekk:
Vi anbefaler at du gjennomgår en legesjekk før du kjøper kurs av oss, eller senest innen du starter med praktisk flyprogram.

Opptakskrav:
Det er ingen spesielle opptakskrav for å starte på et privatflygersertifikat. Vi anbefaler uansett at du gjennomfører en klasse 2 medisinsk sjekk innen du starter opp teorien, eller senest innen du begynner med praktisk program.


Kursmateriell:
Lærebøker:
• Flygeteori
• Fly- og Motorlære
• Meteorologi
• Navigasjon
• Lover og Bestemmelser
• Flytelefoni
• Flymedisin
• Flypsykologi
• Operasjonelle prosedyrer

Vis flere tilsvarende kurs: