FlyballKursarrangør: Oslo Hundeskole
Sted: Hele landet
Hele landet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning

Hastighet, spenst og apportering – For en ballgal hund må dette være selveste drømmen av en hundesport. Kurset er for alle raser og blandigshunder uansett størrelse! Flyball er en hundestafett hvor 4 hunder raskets mulig skal komme seg gjennom 4 hoppehinder, hente en tennisball og så hoppe over

Flyball er en hundestaffet hvor fire hunder konkurrerer sammen som et lag. Hundene skal hoppe over fire hindre, før de vender på en flyballboks der de plukker med seg en tennisball, for så å hoppe tilbake over de samme hindrene. Når en hund har passert det siste hindret, kan neste starte. Konkurranser kjøres i heat og går på tid.

Sporten passer for alle hunder, store som små, unge som gamle. I dag har de alt fra Jack Russel terrier, til doodler og blandingshunder som er med og trener, og har man en spenstig hund som liker å løpe og som liker baller har man en god forutsetning for å gjøre det bra.
– Mange tror at man for eksempel må ha en border collie for å gjøre det bra i en sånn sport, men det er helt feil. Her kan alle hunder være med og hindrene på banen blir stilt etter den minste hunden på laget. En forutsetning er imidlertid at hunden går fint med andre hunder, da det er en lagsport, forteller flyballentusiastene. Som i mange andre hundesporter er det forøvrig viktig at hunden er ferdig utvokst før man starter å trene, da hindrene kan være en belastning for hunden.

Til forskjell fra agility får ikke hunde-føreren være med hunden ut på banen, men må stå på startstreken og bare bruke stemmen for å lede å oppmuntre hunden. Dermed er det en sport som passer for alle hundeeiere også, aktive som mindre aktive. Men må være superfokusert på hunden ,og at man blir veldig gira selv også.
Det er kjempeartig for både hund og eier.

Det er viktig at det ikke bare er jobb for hundene hele tiden, men at de får lek og moro også. Mer lek i hverdagen knytter et sterkere bånd mellom hund og eier. Generelt er vi også opptatt av at folk skal bruke hundene sine, og at ikke det bare blir de faste turene og samme rutinene hver dag. Det er utrolig artig å se hvor gira hundene blir når vi tar de med på flyballtrening og hvor mye de gleder seg til å sette i gang.

Vis flere tilsvarende kurs: