Finn ditt kunstneriske potensial med Geir YttervikKursarrangør: OMK - Oslo Malerklubb
Sted: Oslo Malerklubb - inngang Briskebyvn.50 bak Rema 1000
          Oslo, Briskeby
Kursadresse: Briskebyvn 50, 0259 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Undervisning - lørdag - søndag, kl 10:30 - 17:00
Varighet: 2 dager
Pris: 2300.-
Neste kurs: 11.11.2023 | Vis alle kursdatoer

Et kurs for deg som ønsker å utvikle eget uttrykk. I maleriet finnes det muligheter som forblir uprøvd fordi vi ikke ser nytteverdien av leken og den frie utprøvingen av mediet. Dette kan gi inspirasjon og tilføre det vi allerede mestrer ny energi.

I dette helgekurs vil du lære å verdsette gleden i det flyktige og det som lett overses i prosessen. Kurset hjelper deg til å finne ditt eget potensial og akseptere det perfekte i det flyktige.
Det vil inngå øvelser som utfordrer vaner og etablerte sannheter. Kurset vil åpne opp for kreative maler prossesser, bevissthet rundt fargebruk og fargeharmoni, komposisjon og materialbruk.
Kurset retter seg mot dem som ønsker å bli utfordret og utfordre seg selv innenfor trygge rammer. Vekker til live begeistringen for bildet og malerprossessen.

Ingen forkunnskaper er nødvendig.

Både akryl og olje.

Noe materialer blir inkludert i prisen.

Minst seks må være påmeldt

Om kurslederen
Geir Yttervik er selv en inspirerende og foretrukket kursleder i kunstfag, nå på Einar Granmums kunstskole men også i regi av Nasjonalgalleriet, med utdanning fra Statens Kunst- og Håndverkskole og Statens Kunstakademi. I en verden som overflommer av bilder kan alt og ingenting ha verdi, og samtidig være et utgangspunkt for et kunstnerisk prosjekt, sier Geir Yttervik.

Billedkunstneren er ingen romantiker, og bildene hans gjenspeiler realisme og samtid, slik mange av våre aller viktigste kunstnere fra tidlig 1900 tall uttrykte medfølelse og engasjement. Han oppleves formmessig som noe midt i mellom amerikanske Edvard Hopper samt våre egne Christian Krogh og Edvard Munch. Han bruker gjerne foto, en videoprojeksjon eller filmstills som utgangspunkt for billedproduksjonen, og bildene blir således løsrevet fra sin originale sammenheng. De veksler mellom det skremmende og banale, frosset i tid, men de impresjonistiske og naturtro bildene har tross tristesse en iboende skjønnhet.

Han er en billedkunstner med den sjeldne kombinasjon av meget tiltalende og figurativ samtidskunst, og er spennende for personer med kunstrelatert investeringsinteresse og kløkt.
Yttervik er inntil nå innkjøpt på de mest fremtredende kuratorers anbefalinger, både av private samlere som Christen Sveaas og Petter Stordalen, samt Nationalgalleriet, Museet for Samtidskunst og Astrup Fearnley museet.

Målgruppe for kurset

Alle

Kursmateriell

Kursavgiften inkluderer noe materialer..Listen blir sendt senere.