Figurativt maleri og foto (kveld)Kursarrangør: Nydalen Kunstskole AS
Sted: Nydalen Kunstskole
          Oslo, Nydalen
Kursadresse: Gjerdrums vei 17, 0484 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Onsdager, kl 18:00 - 21:00
Varighet: 5 uker
Pris: 3.200

Vi tilbyr malekurs i figurativt maleri og foto som kveldskurs. Det figurative bildet har sin renessanse, men denne gangen er det ikke det tradisjonell figurative maleriet som vises. Vår måte å se og sanse på har forandret seg fra den klassiske perioden og modernismen.

Innhold:
I dag er det en annen innfallsvinkel til figurasjonen. Nå er det våre blikk på våre egne liv og samtiden vi lever i nå som uttrykkes. Virkemidlene er annerledes og motivene har endret seg. Her bruker vi foto som utgangspunkt og den kunstneriske utfordringen ligger i å skape en fortelling fra en kombinasjon av et eller flere bilder for deretter å bruke maleriske teknikker som farge og lys, flatebehandling, strøk og stofflighet og til å videreutvikle komposisjonen.

På kurset vil du bli introdusert til oppgaver som er helt basale for hvordan man i dag bygger opp et figurativt motiv via projeksjon av foto, utvikling av flaten, tonalitet, avstand og form kombinert med ulike kreative innfallsvinkler. Du vil bli presentert for flere figurative kunstnere av i dag, blant andre Karin Mamma Anderson og Wilhelm Sasnal.

Lærer: Heidi Øiseth

Målgruppe for kurset:
Dette er kurset for deg som ønsker et figurativt språk i dine arbeider.

Forkunnskaper:
• Kurset forutsetter at du et grunnlag i tegning og maling, du kan ha gått på et av våre tegnekurs og har noe maleerfaring, eller du går på eller har gått på et av våre malerikurs over 10 uker.