Fagskole - Anlegg



Sted: Orkdal vidaregåande skole
          Sør-Trøndelag, Orkdal
Kursadresse: Orkdalsveien 340, 7300 Orkanger (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (120 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 år

Chr. Thams fagskole tilbyr en 3-årig, høyere utdanning i anlegg på deltid med 120 studiepoeng. Deltidsstudiet er organisert med faste samlinger på skolen i kombinasjon med webinar, der studenten i tillegg kan delta som nettstudent.

Innhold:
Hvert studium har egne studieplaner som er delt inn i ulike fag-emner og tema. Når alle tema i et fagemne er gjennomført, avholdes en avsluttende prøve eller eksamen. I siste studieår skal studenten gjennomføre et større prosjekt, hovedprosjekt innenfor valgt fordypningsområde (fagområde). Anleggsbransjen melder om stort behov for kompetent arbeidskraft i årene som kommer, og fagskoleutdannede anleggsingeniører vil være sterkt etterspurte.

Etter studiet er du kvalifisert til stillinger som f.eks prosjektleder eller anleggsleder. Fordypningen anlegg gir grunnlag for å kunne arbeide med beregning, planlegging og koordinering av produksjon, innkjøp og personalressurser i anleggsprosjekter og dekker alle typer anlegg i jord og fjell, både når det gjelder dimensjonering og drift. I utdanningen inngår også landmåling og kommunalteknikk, med anbud og kalkulasjon, med geoteknikk, fjellarbeid, anleggsdrift og prosjektstyring.

Oppbygging og arbeidsformer:
Deltidsstudiet er organisert med faste samlinger på skolen i kombinasjon med webinar, der studenten i tillegg kan delta som nettstudent. Hvert studium har egne studieplaner som er delt inn i ulike fag-emner og tema. Når alle tema i et fagemne er gjennomført, avholdes en avsluttende prøve eller eksamen. I siste studieår skal studenten gjennomføre et hovedprosjekt innenfor valgt fordypningsområde (fagområde). Studiet kombinerer teori og praksis på en spennende og relevant måte, og du vil arbeide både selvstendig og i grupper. Arbeidsformene i studiet omfatter forelesninger, praktiske oppgaver både individuelt og i grupper, problemorientert undervisning, samarbeidslæring, veiledning og tverrfaglige prosjekter i samarbeid med næringslivet.

Studiet består av ni emner:
1. Realfag (matematikk og fysikk)
2. Kommunikasjon (norsk og engelsk)
3. LØM (ledelse, økonomi, markedsføring)
4. Samordnet byggeprosess
5. Byggesaken
6. Konstruksjon anlegg m/faglig ledelse
7. Anleggsdrift m/faglig ledelse
8. Lokal tilpassing / kvalifiserende spesialisering m/faglig ledelse
9. Hovedprosjekt

Kompetanse og jobbmuligheter:
Studiet gir deg opplæring i dimensjonering og drift av flere typer anlegg i jord og fjell, landmåling, betong- og stålkonstruksjoner, fjellarbeid, kommunalteknikk og geoteknikk, og gjør deg kvalifisert for tekniske oppgaver og lederstillinger innen anleggs- og prosjektledelse, teknisk saksbehandling og undervisning.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker høyere utdanning i anlegg

Opptakskrav:
Ett av disse kravene må oppfylles:

1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev / svennebrev innen fagretningen bygg og anlegg. Relevante fagbrev vil for eksempel kunne være:
• Anleggsmaskinfører
• Fjell-og bergverksarbeider
• Asfaltør
• Banemontør
• Vei og anleggsfagarbeider
• Betongfagarbeider
• Tømrer
• Stillasbygger
• Anleggsgartner

Hvis du skal avlegge fag / svenneprøve etter søknadsfristen, kan du få plass på vilkår om at du består fagprøven.

2. Fem års praksis som ufaglært innen fagområdene nevnt over og kompetanse i felles allmenne fag tilsvarende de to første årene i yrkesfaglige studieretninger.

Vis flere tilsvarende kurs: