Fagskole i prosjektledelse



Kursarrangør: Høyskolen Kristiania
Sted: Oslo, Sentrum
Oslo
Kursadresse: Kirkegata 24, 0153 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: Oppstart høst - søknadsfrist 20. april
Varighet: 1 år
Pris: 55.400 pr semester

Vi tilbyr fagskolestudie i prosjektledelse. Prosjektlederutdanningen er studiet for deg som liker å lede andre, er selvdreven og god til å strukturere. Studiet gir deg også mulighet for internasjonal sertifisering.

Kursinnhold:
På dette studiet vil du lære metoder og teknikker som kan anvendes i alle typer prosjekter, og du vil få innsikt i særtrekk ved prosjekter i ulike bransjer. I løpet av studiet får du tilbud om å ta en IPMA-sertifisering, som er en internasjonalt anerkjent sertifisering innen prosjektledelse. Dette er en høythengende sertifisering som gir deg en ekstra tyngde som prosjektleder. Sertifiseringen koster vanligvis mange tusen kroner, men på fagskolen får du det inkludert i studieavgiften.

Hva du lærer:
På studiet vil du lære å gjennomføre et prosjekt fra idéstadiet, til planlegging, gjennomføring og evaluering. Du vil gjennom utdanningen opparbeide deg prosjektlederkompetanse, med sterkt fokus på anvendelse av verktøy og metoder for profesjonell og strukturert prosjektstyring- og ledelse. Du vil i stor grad samarbeide med andre studenter i klassen i gjennomføring av prosjektene, her vil du selv erfare og lære om teamsamarbeid og teamledelse.

Fagskolen har egne prosjekter hvor du får gjennomføre ulike type arrangementer. I løpet av studiet vil du også få mulighet til å gjennomføre prosjekter i samarbeid med eksterne aktører. Gjennom disse prosjektene vil du lære om samhandling med ulike parter og interessenter i et prosjekt.

I løpet av studietiden din hos oss vil vi gå i dybden på temaer som:
• Hvordan du skal starte, gjennomføre, avslutte og overlevere et prosjekt
• Ledelse av kreative prosesser og team
• Endringsledelse og konflikthåndtering
• Teamcoaching og selvledelse

I tillegg får du god innsikt i fag som markedsanalyse, markedsføring, forretningsutvikling og entreprenørskap. Etter ett år med prosjektledelse på fagskolen, vil du ha en unik yrkes- og bransjerettet kompetanse og vil kunne jobbe som prosjektleder i en rekke bransjer.

Program:
1. semester - Prosjektprosessens faser (FPL1101)
2. semester - Prosjektledelse - spesialisering (FPL1212)

Undervisningsformer:
Gjennomgående i dette studiet vektlegges utvikling og styring av prosjekter, samt ledelse av andre prosjektdeltakere. Lederrollen og bevissthet om egne lederegenskaper og -ferdigheter samt utvikling av disse er bærebjelker i studiet. I studieperioden kan du se fram til engasjerte og dyktige forelesere som også praktiserer som prosjektledere i ulike bransjer. Du vil få muligheter til å jobbe med reelle kundeoppdrag og egne prosjektideer. Du vil også samarbeide tverrfaglig med andre studieretninger på Høyskolen Kristiania og skaffe deg praktisk erfaring gjennom ulike caseoppgaver.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker fagskolestudie i prosjektledelse. Utdanningen passer både som tilleggsutdanning for deg som allerede har studert på fag- eller høyskolenivå, og som en selvstendig utdanning.

Opptakskrav:
For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:
• Generell studiekompetanse
• Fullført og bestått videregående opplæring
• Fagbrev / svennebrev
eller:
Realkompetanse for fagskole:
• Minimum 23 år i løpet av opptaksåret.
• Dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet / ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid / tjeneste.
• Arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent / timeantall
• Dokumentere norskkunnskaper fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox.

Kursmateriell:
I tillegg til studiespesifikt utstyr og pensumlitteratur anbefales det å ha en relativt ny datamaskin som du kan jobbe på hjemmefra (enten pc eller en mac).

Bachelormuligheter:
Etter fullført fagskoleutdanning har du muligheten til å studere videre på Høyskolen Kristiania. Med fagskoleutdanning i prosjektledelse kan du søke seg inn på 2. året i Bachelor i Prosjektledelse kunst og kreativ næring. Vi gjør oppmerksom på at du kan måtte ta eksamener / emner i tillegg. For mer informasjon om bachelormuligheter, ta kontakt med våre studentambassadører.

Lånekassen:
Studiet kvalifiserer for støtte hos Lånekassen

Vis flere tilsvarende kurs: