Fagbrev yrkessjåfør / logistikkoperatør - klasserom på nett



Sted: Aust-Agder, Arendal
Aust-Agder
Kursadresse: Myreneveien 30, 4847 Arendal (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 semestre
Pris: fra 23.500

Vi tilbyr fagbrev yrkessjåfør / logistikkoperatør i klasserom og på nett. Du blir forberedt til å avlegge den teoretiske prøven i transportfaget eller i logistikkfaget. Kurset passer for deg som vil jobbe med transport eller logistikk.

Dette lærer du:
1) Felles programfag (vg2):
Bransjeteknikk:
• Bransjeteknikk omfatter krav som stilles til å bruke utstyr og transportmidler i transport- og logistikknæringen. Du lærer også om livreddende førstehjelp og opptreden på skadesteder og om helse, miljø og sikkerhet.

Transport og logistikk:
• Dette faget dreier seg blant annet om om rammebetingelser, kommunikasjon, service og kundebehandling. Du lærer også om nasjonale og internasjonale forskrifter og lover som gjelder for næringen og om bruk av dokumenter og informasjonssystemer, ekspedisjonsarbeid, lagerhold, interntransport, emballering og oppbygging av forsendelser.

2) Yrkesjåfør (vg3):
Planlegging og drift:
• Her lærer du blant annet om hvordan en transportbedrift er organisert og om planlegging av av transporttjenester i samsvar med bestilling og bedriftens krav til lønnsomhet. Du lærer også om samhandling internt i bedriften, og med kunder og eksterne samarbeidspartnere, samt regelverk knyttet til sikre og miljøvennlige transporttjenester.

Transport:
• Dette faget omfatter sikker, miljøvennlig og effektiv lasting, lossing og forflytting. Du lærer også om kundebehandling, og valg, vedlikehold og bruk av utstyr og transportmidler. I tillegg lærer du om a bruk av manuelt og elektronisk verktøy du trenger for å utføre transportoppdrag.

3) Logistikkoperatør (vg 3):
Eksternlogistikk:
• Her lærer du blant annet om klassifisering og dokumentasjon av varer og gods. Du lærer også om manuell og maskinell lasting og lossing av transportmidler, klargjøring for forsendelse, vedlikehold av utstyr og hjelpemidler og service og kundebehandling.

Internlogistikk og lagerhold:
• I dette faget lærer du om varestrømmen, logistikkfunksjonen, helse, miljø og sikkerhet og om nasjonalt og internasjonalt regelverk

Målgruppe for kurset:
Kurset passer for deg som har minst 5 år allsidig praksis fra arbeid innen faget og som ønsker fagbrev. Mangler du noe av praksisen, kan du skaffe deg denne samtidig som du studerer hos oss.

Eksamen / sertifisering:
Som praksiskandidat tar du en teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres to ganger i året og oppmeldingen skjer på www.privatistweb.no.