Svennebrev tømrer intensivkurs



Kursarrangør: K2 utdanning
Sted: Statens park - bygg D
          Vestfold, Tønsberg
Kursadresse: Anton Jenssens gate 5, 3125 Tønsberg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Onsdager kl 17:00 - 20:30
Varighet: 1 semester (1 kveld pr uke)
Pris: 20.900
Neste kurs: 28.08.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr intensivkurs til svennebrev som tømrer. Ta teorikurs (vg3) til svennebrev tømrer. K2 tilbyr eksamensforberedende kurs (privatist). Passer for deg som har erfaring innen tømrerfaget, og ønsker svennebrev. På kurset lærer du om bygging og montering av trekonstruksjoner.

Kursinnhold:
1) Konstruksjoner:
• Hvordan en bygger trekonstruksjoner og konstruksjoner i samansette materiale, stål og lettmetall med utgangspunkt i produksjonsunderlaget, og om hvordan laster og krefter virker inn på konstruksjonene, og hvordan de holder på styrke og stabilitet.
• Utforme brannhemmende og lyddempende konstruksjoner, og å forankre, feste inn og montere ulike materiale i bygninger og konstruksjoner.
• Sortere og omarbeide og lagre trevirke og byggevareprodukt og kvalitetssikre produksjonen

2) Bygningsfysikk:
• Komplettere nye og rehabilitere eksisterende trekonstruksjoner, gjennom samhandling med andre fagområde og med omsyn til produksjonsunderlaget.
• Måle og dokumentere varme-, luft- og fukttransport i en bygning, og om termografering og trykktesting av bygninger og konstruksjoner.

3) Rehabilitering, ombygging og tilbygg:
• Utbedre eksisterende bygningsdeler med nye materiale og løsninger på grunnlag av produksjonsunderlag
• Tilpasse og føye sammen trevirke og samansette materiale med eldre materiale og konstruksjoner
• Endre trekonstruksjoner og samansette konstruksjoner til nye funksjonsområde i samsvar med gjeldende regelverk.

4) Helse, miljø og sikkerhet:
• Identifisere og hindre situasjoner som er fare for liv og helse ved bygging av bygg for næring, oppvekst, omsorg og bosteder
• Risikovurdere arbeidet i samsvar med gjeldende regelverk og gjennomføre sikker jobbanalyse
• Bruke utstyr og maskiner i samsvar med gjeldende regelverk og om å arbeide i samsvar med gjeldende system og tiltaksplan for helse, miljø og sikkerhet.
• Kollegialt samarbeid om bærekraftige og miljøvennlige løsninger

Gjennomføring:
Kurset gjennomføres som klasseromsundervisning på kveldstid 1 kveld i uken over 1 semester. Her møter du erfarne og dyktige lærere som følger deg på veien til å nå dine mål.

Digital læringsportal og Office 365:
I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 får du student-e-post, Office pakken, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass.

Hva må til for å få svennebrev:
Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske svenneprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer svenneprøven.

Støtteordning:
Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Lånekassestøtte:
Utdanningen er godkjent i Lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no

Målgruppe for kurset:
Kurset er for deg som har erfaring innen tømrerfaget, og ønsker svennebrev. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb.

Forkunnskaper:
• Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring
• Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig

Kursmateriell:
Krav til utstyr: Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og eksamen. I tillegg trenger du PC-versjonen av Office eller tilsvarende programmer. Online-versjonen som du får tilgang til som deltaker hos K2, kan ikke benyttes på eksamen da denne krever nettilgang.

Eksamen / sertifisering:
Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1. februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.

Vis flere tilsvarende kurs: