Fagbrev reiselivsfaget - teori til fagprøven - virtuelt klasserom



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 80 timer / 7 måneder
Pris: 23.900
Neste kurs: 18.09.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr fagbrev i reiselivsfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Har du relevant arbeidserfaring og ønsker å få dokumentert hva du kan. Teorikurs til fagbrev er første steg på veien for å dokumentere din kompetanse.

Informasjon:
AOF Norge tilbyr fagbrevkurs som gir deg den nødvendige teoretiske kunnskapen innenfor ditt fagfelt. Med et fagbrev vil du bli mer ettertraktet på arbeidsmarkedet. Det gir også et kvalitetsstempel på din kompetanse som stadig flere arbeidsgivere krever.

Faginnhold:
1) Vertskap og service:
• Kjerneelementet vertskap og service handler om å skape lojalitet og gode totalopplevelser i møte med kunder og gjester. Det handler også om å tilpasse vertskapsrollen til ulike lokasjoner og arbeidsforutsetninger. Kjerneelementet handler videre om historiefortelling, produktkunnskap og innsalg av tilbud. I dette ligger det å tilpasse formidling og kommunikasjon til gjester og kunder fra ulike kulturer.

2) Drift av reiselivsprodukter:
• Kjerneelementet drift av reiselivsprodukt handler om å utvikle og distribuere konkurransedyktige produkt lokalt eller globalt i samarbeid med aktører innenfor det helhetlige reiselivsproduktet. Videre handler det om å forstå inntekts- og kostnadsfaktorene og hvordan disse påvirker drift, tilbud og prising av ulike produkt. Hovedelementet handler også om å utnytte ressurser effektivt og ansvarlig for å sikre merverdi og bærekraft i bedriften. Videre handler det om å følge relevante lovverk og etiske retningslinjer for å bidra til gode kundeopplevelser og et godt arbeidsmiljø.

3) Reiseliv i utvikling:
• Kjerneelementet reiseliv i utvikling handler om innovasjon gjennom omstillingsprosesser og videreutvikling og om å skape unike, bærekraftige og helhetlige opplevelser. Det innebærer å forstå trender, utviklingstrekk og globale utfordringer som reiselivsnæringen står overfor, og hvordan denne kunnskapen kan anvendes i drift og videreutvikling av bedriften.

Gjennomføring:
Opplæringen gjennomføres i digitalt klasserom. Du deltar i undervisningen hjemmefra på din egen pc/tablet. Vi benytter læringsplattformen Acampus hvor lærer legger ut relevant informasjon fra faget, tips og råd, samt en del oppgaver som løses underveis. I kurset vil din arbeidserfaring være viktig for å forstå teorien du skal gjennomgå, og vi ønsker at du deler av din erfaring i undervisningen.

Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden, og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen. Fagbrevkursene hos AOF er spesielt tilrettelagt for voksne.

Finansiering:
AOF har avtale med flere av våre medlemsorganisasjoner for finansiering. Dersom du er medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning gjennom LOs Utdanningsfond. Kurset er også godkjent for søknad om støtte i Statens lånekasse.

Målgruppe for kurset:
Kurset er rettet mot voksne som ønsker å utdanne seg til reiselivsmedarbeider med fagbrev

Opptakskrav:
• Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har nærmere 3 - 5 års erfaring fra yrket. Språknivået til deltakeren bør tilsvare B1 (CEFR) eller høyere.

Opptakskrav voksne:
• Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Fagopplæringskontoret i fylkeskommunen godkjenner praksis.

Eksamen / sertifisering:
Kurset avsluttes med skriftlig eksamen. All oppmelding til eksamen skal skje til din Fylkeskommune.