Fagbrev produksjonsteknikkfaget - teori til fagprøven



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Vest-Agder, Kristiansand
Vest-Agder
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 100 timer / 6 måneder
Pris: 23.900

Vi tilbyr fagbrev i produksjonsteknikkfaget - teori til fagprøven. Har du arbeidserfaring med drift og vedlikehold av produksjonsmaskiner og ønsker dokumentasjon på din kunnskap? Teori til fagprøven er første steg på veien fra ufaglært til faglært - og forbereder deg til den teoretiske eksamen.

Informasjon:
Fagbrev får du når du har bestått en teoretisk eksamen, dokumentert 5 års arbeidserfaring til Fylkeskommunen og deretter bestått en praktisk fagprøve/svenneprøve. Fagbrevkursene hos AOF er spesielt tilrettelagt voksne. Din erfaring og kompetanse verdsettes inn i undervisningssammenheng, som en del av undervisningsmetoden. Når du har bestått den avsluttende fagprøven og fått fagbrevet ditt er din kompetanse hevet betraktelig. Du vil være enda sikrere og mer selvgående i jobben du gjør, du blir mer attraktiv på arbeidsmarkedet og du har muligheter for høyere lønn.

Faginnhold:
1) Helse, miljø og sikkerhet:
• Kjerneelementet helse, miljø og sikkerhet handler om forståelse av gjeldende regelverk i bedriftens prosedyrer og praksis for en bærekraftig produksjon og vedlikehold. Kjerneelementet handler også om å foreta risikovurdering og å forstå sikkerhetsgevinstene av å arbeide etter prosedyrer.

2) Produksjon:
• Kjerneelementet produksjon handler om å planlegge, dokumentere, risikovurdere, forbedre og avvikshåndtere daglig drift. Videre handler det om å planlegge arbeidet og å klargjøre materialer, produksjonsmaskiner og utstyr. Det handler også om innstilling av driftsparametre, oppstart og nedstenging av produksjonsanlegg, optimalisering av produksjon og betjening av styresystemer. Videre handler det om tilhørende anlegg for produkthåndtering og -sammenstilling. Kjerneelementet handler om forståelse for orden, ryddighet og logistikk og om å tenke på effektivitet og lønnsomhet.

3) Vedlikehold:
• Kjerneelementet vedlikehold handler om å utføre nødvendig vedlikehold for å sikre stabil produksjon. Det handler også om forebyggende vedlikehold knyttet til maskiner og anlegg, og vedlikeholdsinspeksjoner etter instruks.

Gjennomføring:
Opplæringen gis ved tradisjonell klasseromsundervisning. I tillegg benytter vi læringsplattformen Acampus hvor læreren legger ut relevant informasjon fra faget, tips og råd, samt en del oppgaver som løses underveis. Om du av ulike årsaker ikke alltid har anledning til å delta i undervisningen, kan du likevel ha god oversikt over hva som foregår i klasserommet og kan kommunisere med lærer.

I kurset vil din arbeidserfaring være viktig for å forstå teorien du skal gjennomgå, og vi ønsker at du deler av din erfaring i undervisningen. Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden, og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen.

Finansiering:
Studiet er godkjent av Lånekassen. Dersom du er medlem i en fagforening vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. Sjekk med din fagforening. En del fagforeninger gir stipend gjennom LOs Utdanningsfond. Stipendsatsen for teori til fagbrev kurs for praksiskandidater hos LOs utdanningsfond er for tiden kr 10.500,-.

Timeantall:
• Timer med foreleser: 80
• Timer selvstudie: 20
• Totalt: 100

Målgruppe for kurset:
Kurset retter seg mot voksne som ønsker å utdanne seg til fagoperatør i produksjonsteknikk

Opptakskrav:
• Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har nærmere 3 - 5 års erfaring fra yrket. Språknivået til deltakeren anbefaler bør tilsvare B1 (CEFR) eller høyere.

Opptakskrav voksne:
• Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Fagopplæringskontoret i fylkeskommunen godkjenner praksis.

Eksamen / sertifisering:
Privatisteksamen. Det er fylkeskommunen som har ansvaret for gjennomføring av privatisteksamen.