Fagbrev platearbeiderfaget - teori til fagprøven - virtuelt kurs



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 120 timer / 9 måneder
Pris: Gratis

Vi tilbyr fagbrev platearbeiderfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Har du relevant erfaring fra praksis og ønsker å få dokumentert hva du kan? Det er aldri for sent å få papirer på kompetansen din. Teori til fagprøven er første steg på veien.

Informasjon:
Vg3 platearbeiderfaget handler om å forme plater, rør og profiler og å sammenføye større komponenter og konstruksjoner. Faget skal gi lærlingene kompetanse innenfor produksjon, sammenføying og material- og platebearbeiding. Faget handler om teknologisk og manuell kompetanse i platearbeid for skipsindustrien, offshoreindustrien og den landbaserte industrien. Kurset er tilrettelagt for voksne, og foregår i virtuelt klasserom en kveld i uken.

Faginnhold:
1) Helse, miljø og sikkerhet:
• Kjerneelementet helse, miljø og sikkerhet handler om kunnskap om lovverk og praksis, riktig bruk av verneutstyr og arbeidsverktøy og god ergonomi for å ivareta seg selv og andre. Det handler også om å vedlikeholde maskiner og utstyr og å utarbeide sikker jobb-analyser i forbindelse med arbeidsoppdrag.

2) Teknologi og automatisering:
• Kjerneelementet teknologi og automatisering handler om å utvikle løsninger og anvende tilgjengelig teknologi. Det handler også om automatiseringsoperasjoner, robotisering og mekanisert verktøy og utstyr.

3) Produksjon og dokumentasjon:
• Kjerneelementet produksjon og dokumentasjon handler om kompetanse innenfor prosedyrer, planlegging, tegninger, operasjoner og dokumentasjon, fra oppdrag til ferdig produkt og tjeneste. Videre handler det om planlegging og utføring av oppdrag slik at energibruken og miljøbelastningen minimeres og kvaliteten ivaretas.

Gjennomføring:
Opplæringen gjennomføres i virtuelt klasserom. Du deltar i undervisningen hjemmefra på din egen pc / tablet. Vi benytter læringsplattformen Acampus hvor lærerne legger ut relevant informasjon fra faget, tips og råd, samt en del oppgaver som løses underveis. I kurset vil din arbeidserfaring være viktig for å forstå teorien du skal gjennomgå, og vi ønsker at du deler av din erfaring i undervisningen.

Målgruppe for kurset:
Opplæringen er rettet mot voksne som ønsker å utdanne seg til platearbeider

Opptakskrav:
• Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har nærmere 2 - 3 års erfaring fra yrket. Språknivået til deltakeren anbefaler vi bør være på B1 (CEFR) eller høyere.

Opptakskrav voksne:
• Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Det er det fylkeskommunale Fagopplæringskontoret som godkjenner praksis.

Eksamen / sertifisering:
Eksamen er skriftlig. Frist for oppmelding til eksamen på våren er 1. februar, og 15. september om høsten. All oppmelding til eksamen skal skje via din fylkeskommune. Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen.