Fagbrev murerfaget - teori til fagprøven



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: AOF Telemark og Vestfold
          Telemark, Skien
Kursadresse: Bølevegen 152, 3713 Skien (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 80 timer
Pris: 23.900

Vi tilbyr fagbrev i murerfaget - teori til fagprøven. Har du lang erfaring fra praksis og ønsker å få dokumentert hva du kan? Det er aldri for sent å få papirer på kompetansen din. Teori til fagprøven er første steg på veien.

Innhold:
AOF Norge tilbyr teori til fagprøven kurs der du kan tilegne deg det teoretiske innenfor ditt fagfelt. Fagbrev får du når du kan dokumentere 5 års arbeidserfaring, melder deg opp til teoretisk eksamen og deretter fagprøve - de to sistnevnte via fylkeskommunen din. Teori til fagprøven kursene hos AOF er spesielt tilrettelagt voksne. Din erfaring og kompetanse verdsettes inn i undervisningssammenheng, som en del av undervisningsmetoden. Når du har bestått den avsluttende fagprøven og fått fagbrevet ditt er din kompetanse hevet betraktelig.

Du vil være enda sikrere og mer selvgående i jobben du gjør, du blir mer attraktiv på arbeidsmarkedet og du har muligheter for høyere lønn. Murerfaget skal bidra til å utvikle kompetente fagarbeidere med kompetanse på muring av fasader, peiser og skorsteiner og flislegging. Faget skal også bidra til å fremme kreativitet, gode arbeidsvaner og evne til kommunikasjon med kunder, kollegaer og andre samarbeidspartnere i tillegg til å ha fokus på helse, miljø og sikkerhet.

Hovedområder innen murerfaget:
1) Produksjon:
• Produksjon handler om teglsteinsmuring, blokkmuring, pussarbeid, flis- og natursteinsarbeider. Våtromsarbeider og ulike rehabiliteringsarbeider står sentralt. Det omfatter også tegning og arbeidsbeskrivelser og bruk av måleverktøy. Planlegging, gjennomføring og vurdering inngår også. Videre inngår bruk av preaksepterte løsninger og kvalitetssikringssystemer og fagets etiske krav. Helse, miljø og sikkerhet står sentralt.

2) Bransjelære:
• Bransjelære handler om bruk av materialer og deres anvendelsesområder. Beskrivelser og tegninger som grunnlag for å dokumentere produksjonen inngår. Hovedområdet omfatter også estetikk og kulturelle verdier og fagets historiske utvikling og plass i samfunnet.

Gjennomføring:
Kurset vil gå i virtuelt klasserom, så du trenger en pc og internett

Finansiering:
Studiet er godkjent av Lånekassen, og man kan derfor søke om lån og stipend. Dersom du er medlem i en fagforening vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. En del fagforeninger gir stipend gjennom LOs Utdanningsfond. Stipendsatsen for teori til fagbrev kurs for praksiskandidater hos LOs utdanningsfond er for tiden kr 10.500,-. Har du ikke rettigheter i LOs utdanningsfond har blant annet Fagforbundet og Handel og kontor egne stipendordninger. Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon om dine muligheter.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker fagbrev i murerfaget - teori til fagprøven

Språkkunnskaper:
• Anbefalt norsk nivå B1

Eksamen / sertifisering:
Kurset du får hos AOF gir deg grunnlaget for å kunne gå opp til den teoretiske tverrfaglige eksamen. Ved bestått teoretisk eksamen avlagt hos din fylkeskommune og dokumentasjon for 5 års relevant arbeidspraksis vil du kunne melde deg opp til den praktiske fagprøven. Ved bestått teoretisk eksamen, dokumentert 5 års relevant arbeidspraksis og bestått praktisk fagprøve får du ditt fagbrev.

Vis flere tilsvarende kurs: