Fagbrev murer og fliseleggerfaget, teori til fagprøven - virtuelt



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 100 timer / 10 måneder
Pris: 23.600

Vi tilbyr fagbrev i murer og fliseleggerfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Har du relevant erfaring fra praksis og ønsker å få dokumentert hva du kan? Det er aldri for sent å få papirer på kompetansen din. Teori til fagprøven er første steg på veien.

Informasjon:
En murer og fliselegger skal kunne bygge, vedlikeholde og restaurere bygninger, bygningsdetaljer, anlegg og andre konstruksjoner i mur- og flisprodukter. Faget skal sette deg i stand til å velge miljøvennlige materialer og ressurseffektive metoder og bygge konstruksjoner i mur og flis.

Faginnhold:
1) Mur-, flis- og våtromsarbeid:
• Kjerneelementet mur-, flis- og våtromsarbeid handler om å utføre mur-, flis- og våtromsarbeid på nybygg og å rehabilitere og restaurere bygg i henhold til gjeldende regelverk. Kjerneelementet handler om å planlegge og gjennomføre arbeidet ved bruk av tegninger, beregninger og arbeidsbeskrivelser. Videre handler kjerneelementet om å velge og bruke egnede verktøy og materialer til ulike formål og med hensyn til kvalitet, funksjonalitet, miljø og økonomi. Å følge toleransekrav i prosjekter er og en del av kjerneelementet.

2) Helse, miljø og sikkerhet:
• Kjerneelementet helse, miljø og sikkerhet handler om å identifisere og forhindre situasjoner som er en fare for liv og helse i arbeidet med mur- og flisprodukter. Kjerneelementet innebærer å risikovurdere arbeid i samsvar med gjeldende regelverk og gjennomføre sikker jobb-analyse. Videre handler det om å bruke utstyr og maskiner i henhold til gjeldende regelverk og å arbeide i samsvar med gjeldende system og tiltaksplan for helse, miljø og sikkerhet. Kollegialt samarbeid om bærekraftige og miljøvennlige løsninger er også en del av kjerneelementet.

Gjennomføring:
Undervisningen gjennomføres i et virtuelt klasserom via egen PC med lærer til stede, slik at du kan følge undervisningen hjemmefra. Du får tilsendt tilgang til klasserommet i god tid før undervisningen starter.

Finansiering:
Du kan søke støtte fra Lånekassen, forutsatt at din totale studiebelastning er tilstrekkelig. Søknaden gjennomfører du selv på Lånekassen ved bruk av MinID eller BankID. På nettsiden finner du god veiledning og svar på de mest stilte spørsmålene.

Målgruppe for kurset:
Opplæringen retter seg mot voksne som ønsker å ta svennebrev i murer- og flisleggerfaget

Opptakskrav:
• Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om du har minst ett års erfaring fra yrket. Språknivået ditt bør være på nivå B1 (CEFR) eller høyere.

Opptakskrav voksne:
• Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Det er det fylkeskommunale Fagopplæringskontoret som godkjenner praksis.

Eksamen / sertifisering:
Eksamen er skriftlig. All oppmelding til eksamen skal skje via din fylkeskommune.

Vis flere tilsvarende kurs: