Fagbrev malerfaget - teori til fagprøven - virtuelt klasseromKursarrangør: AOF Norge
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Virtuelt klasserom kl 17:00 - 21:00
Varighet: 80 timer
Pris: 23.900

Vi tilbyr fagbrev i malerfaget. Har du lang erfaring fra malerarbeid. Hvorfor ikke ta svennebrev. Malerfaget er en komprimert utdanning spesielt tilpasset voksne. Opplæringen bygger på læreplanene for Vg 1 Bygg- og anleggsteknikk, Vg 2 Overflateteknikk og Vg3 Malerfaget (hovedområde).

Sentrale arbeidsoppgaver:
• Beskyttelse, vedlikehold, fargesetting, dekorering og restaurering av innvendige og utvendige overflater
• Bruk av ulike typer malematerialer, avretningsmasser, gulvbelegg og veggbekledninger
• Påføring av maling-, lakk- og beissystemer
• Oppsetting av systemer for veggbekledning
• Legging av beleggsystemer for gulv
• Montasje av profiler og listverk for gulv i tørre rom

Studieplan for Malerfaget:
Kurset gjør deg kvalifisert til å avlegge eksamen (som privatist) i den teoretiske delen av fagprøven for malerfaget, og tar for seg to hovedområder.

1) Produksjon:
Hovedområdet handler om overflatebehandling av ubehandla og behandla underlag, både utvendig og innvendig. Det omfatter også vurdering av egenskaper, tilstand og bruksområde for underlaga. Val og bruk av verktøy og materiale inngår også i hovedområdet. Helse, miljø og tryggleik og kvalitetssikring står sentralt.

2) Bransjelære:
Hovedområdet handler om materialkunnskap og produksjonsutstyr. Bruk av rettledninger, tegninger og oppmålingsverktøy som grunnlag for arbeid og dokumentasjon inngår i hovedområdet. Kundebehandling og yrkesetikk inngår også, i tillegg til faghistorie og hvilken plass faget har i samfunnet.

Klasseromsundervisning:
Dagen i klasserommet hos oss i AOF, består først og fremst av forelesning med en av våre mange dyktige veiledere med spisskompetanse på å undervise voksne. Du får også tilgang til vår nettbaserte læringsplattform. Det er også fokus på eksamenstrening.

Finansiering:
Dersom du er medlem i en fagforening vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. En del fagforeninger gir stipend gjennom LOs Utdanningsfond. Du kan også søke Fagforbundet eller Handel og kontor. Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon. Utdanningen er godkjent for søknad om lån i Lånekassen.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker fagbrev i malerfaget

Meld deg opp til den praktiske prøven:
Du kan melde deg opp til den praktiske prøven når du har bestått den teoretiske eksamen, og kan dokumentere 5 års relevant praksis. Du melder deg opp elektronisk på fylkeskommunens hjemmeside.

Vis flere tilsvarende kurs: