Fagbrev malerfaget - teori til fagprøven - virtuelt klasserom



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 120 timer / 9 måneder
Pris: Gratis

Vi tilbyr fagbrev i malerfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Har du relevant erfaring fra praksis og ønsker å få dokumentert hva du kan? Det er aldri for sent å få papirer på kompetansen din. Teori til fagprøven er første steg på veien.

Informasjon:
Dette kurset er ment for deg som allerede har erfaring fra faget, og som nå ønsker å ta svennebrev. Med svennebrev i maler- og overflateteknikkfaget vil du kunne vurdere overflater innvendig og utvendig og velge miljøvennlige materialer og ressurseffektive metoder i behandling av overflater. Du bidrar til å vedlikeholde, smykke og verne flater på nybygg, eksisterende bygningsmasse og historiske bygg. Kurset er tilrettelagt for voksne, og foregår i virtuelt klasserom en kveld i uken.

Faginnhold:
1) Sjiktoppbygging og produktsammensetning:
• Kjerneelementet sjiktoppbygging og produktsammensetning handler om å planlegge overflatesystem og sikre herdeprosesser. Det handler videre om å bygge opp et sjikt med kompatible produkt fra innerst til ytterst, ut fra type overflate og ytre påvirkning.

2) Innvendig og utvendig overflatebehandling:
• Kjerneelementet innvendig og utvendig overflatebehandling handler om å fargesette og behandle overflater i samsvar med bestillinger, arbeidsbeskrivinger, kravspesifikasjoner. standarder og toleransekrav. Det handler òg om å velge og påføre miljøvennlige produkt med omsyn til ytre påkjenninger.

3) Helse, miljø og sikkerhet:
• Kjerneelementet helse, miljø og sikkerhet handler om å identifisere og hindre situasjoner som er en fare for liv og helse, i behandling av overflater som sikrer inneklima og letter renhold og vedlikehold. Dette kjerneelementet handler òg om å risikovurdere arbeidet i samsvar med gjeldende regelverk og gjennomføre sikker jobbanalyse. Videre handler det om å bruke utstyr og maskiner i samsvar med gjeldende regelverk og om å arbeide i samsvar med gjeldende system og tiltaksplan for helse, miljø og sikkerhet. Kollegialt samarbeid om bærekraftige og miljøvennlige løysinger er òg en del av dette kjerneelementet.

Gjennomføring:
Opplæringen gjennomføres i digitalt klasserom. Du deltar i undervisningen hjemmefra på din egen pc / tablet. Vi benytter læringsplattformen Acampus hvor lærer legger ut relevant informasjon fra faget, tips og råd, samt en del oppgaver som løses underveis. I kurset vil din arbeidserfaring være viktig for å forstå teorien du skal gjennomgå, og vi ønsker at du deler av din erfaring i undervisningen.

Målgruppe for kurset:
Opplæringen retter seg mot voksne som ønsker å utdanne seg til maler

Opptakskrav:
• Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har nærmere 2 - 3 års erfaring fra yrket. Språknivået til deltakeren anbefaler vi bør være på B1 (CEFR) eller høyere.

Opptakskrav voksne:
• Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Det er det fylkeskommunale Fagopplæringskontoret som godkjenner praksis.

Eksamen / sertifisering:
Eksamen er skriftlig

Vis flere tilsvarende kurs: