Fagbrev kokkefaget - teori til fagprøven



Kursarrangør: AOF Norge
Sted: Vest-Agder, Kristiansand
Vest-Agder
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 100 timer / 9 måneder
Pris: 23.600

Vi tilbyr fagbrev i kokkefaget - teori til fagprøven. Har du noe praktisk erfaring innen restaurant og matfag, men mangler formell kompetanse? Da kan fagbrev som fagoperatør i kokkefaget være noe for deg!

Informasjon:
Kokkfaget er en komprimert utdanning for voksne. Den bygger på læreplanene for Vg1 Restaurant- og matfag, Vg2 Kokk- og servitørfag og Vg3 Kokkfaget (hovedfokus). Opplæringen følger Utdanningsdirektoratets læreplaner, men er spesielt tilpasset voksne.

Faginnhold:
1) Råvarer og produksjon:
• Hovedområdet handler om behandling og utnyttelse av råvarer og hel- og halvfabrikater. Råvarenes egenskaper og bruksområder står sentralt. Hovedområdet omfatter også planlegging av måltider med vekt på smaksopplevelse, sensorikk, estetikk, ernæring og økonomi. Arbeidsteknikker, produksjonsmetoder og oppbevaring, god ressursutnyttelse og effektiv og økonomisk drift inngår.

2) Meny:
• Hovedområdet handler om planlegging av menyer til daglig drift og ved spesielle anledninger for ulike grupper ut fra religion og levevaner. Videre omfatter det spesialkost, tilpasning og bruk av oppskrifter og porsjonsberegning. Riktig bruk av fagterminologi inngår.

3) Hygiene og kvalitetsstyring:
• Hovedområdet handler om mattrygghet i alle ledd: valg av leverandør, varemottak, lagring, bearbeiding og produksjon, anretning og servering av måltider. Det omfatter gjeldende regelverk og kvalitetsstyringssystemer med vekt på produksjonshygiene, næringsmiddelhygiene og personlig hygiene.

4) Bransje, bedrift og miljø:
• Hovedområdet handler om organisering, arbeidsforhold, økonomisk resultat, service, samarbeid og kommunikasjon. Det omfatter videre etikk, helse, miljø og sikkerhet og relevante regelverk.

Målgruppe for kurset:
Opplæringen er rettet mot voksne som ønsker å utdanne seg til kokk. Permitterte og arbeidsledige med relevant arbeidspraksis kan også søke seg til studiet.

Opptakskrav:
• Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har nærmere 5 års erfaring fra yrket
• Språknivået til deltakeren anbefaler vi bør være på B1 (CEFR) eller høyere

Opptakskrav voksne:
• Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Det er det fylkeskommunale Fagopplæringskontoret som godkjenner praksis.

Eksamen / sertifisering:
Etter endt opplæring avlegger du tverrfaglig offentlig eksamen

Vis flere tilsvarende kurs: