Fagbrev helsefagarbeider (kveld)



Kursarrangør: K2 utdanning
Sted: Statens park - bygg D
          Vestfold, Tønsberg
Kursadresse: Anton Jenssens gate 5, 3125 Tønsberg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 2 semester (1 kveld pr uke)
Pris: 39900
Neste kurs: 20.08.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr fagbrev som helsefagarbeider på kveldstid. Du lærer å gi omsorg, grunnleggende sykepleie og miljøarbeid for pasienter og brukere av helse- og sosialtjenesten. Kurset gjennomføres på kveldstid 1 gang i uken over 2 semester.

Kursinnhold:
• Helse og oppvekst vg1
• Helsearbeiderfag vg2 / vg3
• Helsefremmende arbeid
• Kommunikasjon og samhandling
• Yrkesutøvelse

Merk at følgende gjelder:
• I Drammen og Porsgrunn kan opplæringen på vg2 / vg3 flyttes til Tønsberg
• Alle lokasjoner har vg1 på dagtid, men vg2 / vg3 er på kveldstid
• Helse og oppvekst vg1 avsluttes første semester og vg2 / vg3 avsluttes etter andre semester

Hva må til for å få fagbrev:
Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Dersom du har fellesfag fra tidligere, vil du ved å avlegge privatist eksamen i programfag på vg1 og vg2, og godkjent YFF vil du kunne få godskrevet til sammen 2 år. Det er Eksamenskontoret eller Fagopplæringen i ditt fylke som godkjenner praksis og som arrangerer fagprøven.

Digital læringsportal og Office 365:
I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 online får du student-e-post, Office pakken på nett, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass.

Støtteordning:
Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Lånekassestøtte:
Utdanningen er godkjent i Lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no

Målgruppe for kurset:
Kurset passer for deg som har lite eller ingen erfaring fra omsorg, grunnleggende sykepleie eller miljøarbeid, men vi anbefaler at du på vg2 skaffer deg praksis innenfor praktisk pleie.

Forkunnskaper:
• Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring
• Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig

Kursmateriell:
Krav til utstyr: Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og eksamen. I tillegg trenger du pc-versjonen av Office eller tilsvarende programmer. Online-versjonen som du får tilgang til som deltaker hos K2, kan ikke benyttes på eksamen da denne krever nettilgang.

Eksamen / sertifisering:
Som deltaker ved K2 er du privatist. Det betyr at du må selv melde deg opp til de eksamenene du trenger. For de med mye praksis i faget holder det å melde seg opp til en eksamen, nemlig yrkesteorien for fagbrevet. Dersom du har lite praksis i faget og ønsker å korte ned praksis tiden din, må du også ta eksamen i alle programfag og tverrfaglig eksamen på vg1 og vg2.

Dette forutsetter at du også har fellesfagene. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.

Vis flere tilsvarende kurs: