Fagbrev - barne og ungdomsarbeider



Kursarrangør: K2 utdanning
Sted: Telemark, Porsgrunn / Brevik
Telemark
Kursadresse: Skiensgate 18, 3912 Porsgrunn (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Varighet: 2 semester
Pris: 38800
Neste kurs: 20.08.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr fagbrev som barne og ungdomsarbeider. Du lærer å tilrettelegge aktivitet for å bedre fysisk og psykisk helse hos barn og unge. Kurset gjennomføres som klasseromsundervisning på campus til faste tider en gang i uken. Opptak gjør at du enkelt kan repetere fagstoffet.

Kursinnhold:
• Helse og oppvekst vg1
• Barne og ungdomsarbeiderfaget vg2 / vg3

Digital læringsportal og Office 365:
I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 online får du student-e-post, Office pakken på nett, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass.

Hva som må til for å få fagbrev:
Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Dersom du har fellesfag fra tidligere, vil du ved å avlegge privatist eksamen i programfag på vg1 og vg2, og godkjent YFF vil du kunne få godskrevet til sammen 2 år. Det er eksamenskontoret eller fagopplæringen i ditt fylke som godkjenner praksis og som arrangerer fagprøven.

Støtteordning:
Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Lånekassestøtte:
Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no

Målgruppe for kurset:
Passer for deg som har lite eller ingen erfaring fra barnehage / SFO / skole eller miljøarbeid, men vi anbefaler at du på vg2 / vg3 skaffer deg praksis i barnehage eller SFO.

Forkunnskaper:
• Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring
• Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig

Kursmateriell:
Krav til utstyr: Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og under eksamen

Eksamen / sertifisering:
Som deltaker ved K2 er du privatist. Det betyr at du må selv melde deg opp til de eksamenene du trenger. For de med praksis i faget holder det å melde seg opp til en eksamen, nemlig yrkesteorien for fagbrevet. Dersom du har lite praksis i faget og ønsker å korte ned praksis tiden din, må du også ta eksamen i alle programfag og tverrfaglig eksamen på vg1 og vg2.

Dette forutsetter at du også har fellesfagene og YFF. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.