Få kontroll på komma - Videokurs



Kursarrangør: NTB Arkitekst
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: kl 09:00 - 11:30
Varighet: 2 1/2 time
Pris: 2.500

Er du blant dem som har sluttet å bruke komma, eller som setter komma litt mer tilfeldig enn du skulle ønske? Har du lyst til å få kontroll på komma en gang for alle?

Innhold:
Komma er et irriterende, lite tegn som skaper hodebry for mange. Er det egentlig så viktig, og hvorfor skal det stå komma her, men ikke der? Djevelen sitter som kjent i detaljene, og én slik detalj er komma. På dette kurset lærer du det overordnede systemet for kommabruk på norsk, og du lærer de aller viktigste kommareglene. Du får masse tid til øving på kurset, og du får anledning til å sende inn kommanøtter før kurset.

På kurset lærer du mer om:
• De viktigste kommareglene
• Forskjellen på valgfritt pausekomma og grammatisk nødvendig komma
• Den aller enkleste måten å bruke komma på
• Grammatikken som kan hjelpe deg til å forstå kommareglene
• Når du ikke skal sette komma (selv om det kan friste)
• Hvorfor komma er lite, men viktig

Kursholder:
Vidar Lynghammar, språkkonsulent. Vidar har snart tjue års erfaring som kursholder og språkkonsulent og har kurset tusenvis av skribenter i både offentlig og privat sektor i klarspråk og skriftlig kommunikasjon. Vidar jobber tappert og målrettet for å få flere kommaer inn i norske tekster.

Målgruppe for kurset
Kurset passer for deg som skriver en del i jobben, og som mener at en god tekst også er en korrekt tekst der komma er plassert riktig.