FSE lavspent m/ hjerte og lungeredning - nettkurs



Kursarrangør: Opplæring Vest
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 70 minutter
Pris: 507

Vi tilbyr kurs i FSE lavspent m/ hjerte og lungeredning som nettkurs. Eier / driver av et høyspenningsanlegg vil imidlertid etter vurdering kunne delegere myndighet til eier av en ekstern virksomhet, for eksempel myndighet til å utpeke leder for sikkerhet blant egne ansatte.

Innhold:
Slik delegering av myndighet fritar imidlertid ikke eier / driver for det overordnede ansvaret. Eier av anlegg eller utstyr som tilfredsstiller relevante installasjons- og utstyrsnormer og som er konstruert for bruk av ukyndige personer, er ansvarlig for at det kun benyttes virksomheter som er registrert i DSBs sentrale El-virksomhetsregister, til bygging og vedlikehold av disse anleggene. Utover dette begrenser ansvaret seg til å legge forholdene til rette for og etterkomme eventuelle krav fra den virksomheten som har det faglige ansvaret for arbeidet slik at forskriftens sikkerhetskrav skal kunne oppfylles.

Virksomheter som kun har ansatt instruert person for å ivareta enkle driftsoppgaver omfattes ikke av virkeområdet til denne forskriften. Eier av slik virksomhet har imidlertid ansvar for at det benyttes en virksomhet med elektrofaglig kompetanse til å utarbeide instruksen og at den instruerte gis nødvendig opplæring for å ivareta sin egen sikkerhet. Instruksen skal basere seg på kravene i denne forskriften. Selv om det er eier av virksomheten og eier / driver av anlegget som har hovedansvaret er også arbeidstakere pålagt visse plikter og har således et medansvar. Det vises i den forbindelse til lov om arbeidsmiljø, arbeidstid og stillingsvern mv. (arbeidsmiljøloven).

Hva du vil lære:
1. Slettes hjerte og lungereding
2. Innledning
3. Definisjoner
4. Generelle bestemmelser
5. Arbeidsmetoder
6. Velkommen til kurs
7. Generelle sikkerhetskrav

Dette kurset inneholder:
• 7 deltemaer
• 14 filmer
• 120 øvelsesoppgaver

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs i FSE lavspent m/ hjerte og lungeredning

Eksamen / sertifisering:
Avslutt eksamen. Kursbevis ved gjennomføring.