Et annerledes Oslo - fuglekikking i Frognerparken| OrnitologiKursarrangør: NOF OA
Sted: Frognerparken - Hovedinngangen til Vigelandsparken
          Oslo, Frogner
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Tid: 05.00–08.00
Varighet: 3 timer

Opplev et Oslo du ikke visste eksisterte! Oslos grønne lunger huser et yrende fugleliv, og det er heller ikke uvanlig å finne sjeldne arter midt i hovedstaden. Når byens menneskelige aktivitet våkner til liv for dagen merker vi ikke så mye av den levende naturen.

Fra åttetiden er det storbyens larm som gjør seg gjeldende helt ut mot kvelden.

De første morgentimene etter soloppgang er det imidlertid naturens rushtid. Hver park har sin fantastiske friluftskonsert av fuglelyder. Ornitologene Håkan Billing og Atle Qvale tar deg med på en uforglemmelig naturopplevelse midt i Frognerparken. Her får du oppleve bokfinkens glade trall, løvsangerens vemodige strofer og svarttrostens melankolske fløyting. Ved gode forhold vil vi se og høre 20–30, ja kanskje helt opp til 40 ulike fuglearter. Alle de vanlige artene blir forklart. Ta med kikkert hvis du har, men det er ingen nødvendighet for å få full glede av denne spennende turen.

Etter turen samles vi på Herregårdskroas uteservering (ta med termos med varm drikke), hvor det blir anledning til å stille spørsmål om foreningen og se på fuglelitteratur. En representant fra Leica stiller opp med kikkerter og teleskoper slik at du her har en unik mulighet til å teste utstyr i felt.


Turledere: Håkan Billing og Ole Vignes

Vis flere tilsvarende kurs: